Vil du oppleve 4H i et annet land, i en litt annen verden? 4H Norge arrangerer vanligvis studieturer til Gambia annet hvert år. Studieturen til Gambia er en unik mulighet til å bli kjent med Gambia og 4H Gambia. Dere bor hos vertsfamilier i ulike landsbyer, besøker 4H-klubber og får være med på 4H-aktiviteter.

Vi blir ute ved kysten noen dager for å akklimatisere oss, for å bli kjent med hverandre og for å forberede oss, før vi reiser inn i landet med en liten minibuss. Her besøker vi flere landsbyer med 4H-klubb og ser på deres prosjekter, besøker skoler med 4H-aktiviteter og grønnsakshager, og deltar i workshoper mm.

I ca fire netter bor og spiser vi to og to hos vertsfamilier i landsbyen, men gruppa bor sammen på gjestehus innimellom. Før vi reiser hjem til Norge, tilbringer vi noen dager ute ved kysten igjen, der vi deler våre opplevelser og inntrykk og forbereder våre presentasjoner.

Det er plass til 14 deltakere, og for å bli en av de heldige må du enten være 4H-er over 16 år, alumn, klubbrådgiver, ansatt eller annen form for ressursperson i 4H. To norske reiseledere og representanter fra 4H i Gambia blir med på reisen. Studieturen kan passe som et 4H-prosjekt.

Neste studietur planlegges des 2024/januar 2025. Send e-post til ingeborg.tangeraas@4h.no med navn, alder, 4H-bakrunn og motivasjon for å vere med på studieturen.

4H-er med dyr og gambiske barn i landsbyen.