Huskeliste før du setter i gang:

  • Anbefalt frist for å levere inn prosjektplan er 1. mars. 
  • Medlem skal kun registrere ETT prosjekt i året. Skal du ha manuelt prosjekt må dette registreres på Min side. ALLE digitale prosjekter skal legges inn via prosjektplattformen, og IKKE på min side.

Tips til å starte:

  1. Medlemsnummer og passord: Sjekk at du har medlemsnummeret og passordet ditt tilgjengelig. Ta en titt her hvis du har glemt passord 
  2. Logg deg inn på prosjektplattformen her
  3. Valg av oppdrag: Du velger oppdrag fra oppdragsbanken, husk at du også kan lage dine egne oppdrag hvis du ikke finner det du vil gjøre. Oppdraget vil da kun lagres inne på ditt prosjekt og ikke offentliggjøres. 
  4. Ulike krav for aspirant, junior og senior: Sjekk at du har valgt nok oppdrag ut i fra dine krav. Det ser du på søylen under oppdragene dine. Den er grønn og viser 100 % når du har valgt nok oppdrag. Du kan også velge flere oppdrag hvis du ønsker det. 
  5. Budsjett: Det er kun seniorer som har krav om å føre budsjett. Husk at medlemskontingent er en utgift.

Tips! Husk at du kan jobbe i prosjektplattformen hele året. Når prosjektplanen er levert og godkjent, kan du sette i gang med gjennomføringen av oppdragene. Gå inn jevnlig og dokumenter det du har gjort. Da slipper du å legge alt inn rett før høstfest.

Lurer du på noe? Husk at du alltid kan sende meldinger til klubbrådgiver i prosjektplattformen og be om hjelp.

OBS! 
Påminnelse til klubbrådgiver:
Husk at du må godkjenne prosjektplan for at medlemmet kan starte med å dokumentere gjennomføringen i prosjektplattformen!


Forslag til prosjekter du kan gjennomføre:

Det er mange muligheter for valg av prosjekt for året.

Senior, prosjektforslag:
Forslag tittelForslag til oppdrag
Veien til førerkortTrafikalt grunnkurs, Øvelseskjøring, Teoriprøven, Sikkerhetskurs, Oppkjøring
Ut i naturenTopptur over 2000 m.o.h., Telttur, Sopptur, Stolpejakten

 

Junior, prosjektforslag
Forslag tittel:Forslag til oppdrag:
FotograferingKameraet mitt,  Natur og friluftsliv, Blender, lukkertid og ISO, Komposisjon, 4H aktiviteter, Fotoredigering
VolleyballSmash, Spille kamp/turnering, trening

 

Aspirant, prosjektforslag
Forslag tittel:Forslag til oppdrag:
Dyrking og plantingUrter, Planter
Lage kunst til kunstutstillingStringart - trådkunst, Vennskapsbånd, Skulptur, Tusenkunstnerne, Vernisage

TIPS! Du kan favorisere oppdrag i oppdragsbanken når du er logget inn. Da finner du de enkelt igjen når du skal lete opp oppdragene i prosjektplattformen.Vil du bli inspirert til prosjektvalg?


David (10 år) valgte å ha dødsing som sitt 4H-prosjekt i 2021!

Hjelmeland, Jøsenfjorden | David (10) valde «Dødsing» som 4H-oppgåve, og fekk godkjent av dommaren: – 12 meter er veeeeldig høgt, du er ein tøffing (strandbuen.no)


Marie (3. års senior) hadde prosjekt om Teknologi, industrifag og mekking i 2021. Hun lagde blant annet en kanon. 

Utdrag fra beskrivelse av oppdraget: «Når snorloddet var i boks, var eg rusta for ei stor oppgåve. No skulle vi dreie og frese ei kanon! Denne skulle være i messing og stål. Kanona tok lang tid å lage, siden det var masse vanskelege metoder ein skulle gjere, men den blei også ferdig til slutt.»

Jente med verktøy og kanon Kanon

Se hele prosjektet til Marie her (PDF, 2MB). 
Lykke til med prosjektvalget!


Nasjonal supportkveld


Lurer du som medlem på hvordan du oppretter et prosjekt i prosjektplattformen og hva som er viktig å tenke på når du skal sette i gang? Lurer du som klubbrådgiver på hvordan du finner leverte prosjektplaner i prosjektplattformen og hvordan du vurderer og godkjenner en prosjektplan? Bli med på nasjonal supportkveld på teams 2. februar kl. 19.00.