7. mai 2022 feirer vi i 4H «Under åpen himmel». 2022 er også frivillighetens år. I den anledning kan klubbene nå søke om opptil kroner 25 000 til sitt Under åpen himmel-arrangement, som er "Vår Dag".

Vår dag
For å få søke om tilskudd må:
- Klubben ha organisasjonsnummer
- Arrangementet være den 7. mai 2022
- Målgruppen være barn og unge
- Arrangementet være rusfrittarrangementet være et selvstendig
arrangement, men kan kombineres med f.eks. en bygdedag 
- Klubben må ha en samarbeidspartner
Hva kan vi gjøre?Under åpen himmel er et arrangement som klubbene selv får bestemme opplegget for. Arranger gjerne et åpent arrangement der dere viser opp flotte 4H-aktiviteter.

Eksempel på aktiviteter er:
- Mat på bål
- Overnatt i hengekøye
- Bygg en fuglekasse
- Lei inn en klatreinstruktør og la alle klatre
- Lag kjepphester og konkurrer på en bane
- Natursti
- Mye mer…
Hvem kan vi samarbeide med?Klubben kan samarbeide med andre frivillige organisasjoner eller offentlige aktører.

Eksempel på lokale samarbeidspartnere er en 4H-gård, Bygdekvinnelaget, en barnehage, Kystlaget, Frivillighetssentralen el.l. Samarbeidspartneren trenger ikke å bidra med penger.
Hvor mye skal klubben søke om?Lag et enkelt budsjett for arrangementet. Dere trenger ikke å søke om 25 000 hvis ikke dere trenger så mye.

Husk å tenk på:
- Skal deltakerne få mat?

- Ca hvor mange tror dere kommer, og hvilken type mat skal dere lage?

- Trenger deltakerne hjelp til transport? Kanskje dere vil leie buss, båt eller annen transport for å få alle med på arrangementet?

- Hvordan skal dere synliggjøre arrangementet for medlemmer og folk i lokalmiljøet?

- Skal dere sette inn en annonse i en avis eller betale for reklame i sosiale medier? Kanskje dere kan trykke opp plakater å henge på butikken eller dele ut lapper i postkasser? 4H kontoret kan hjelpe med å beregne kostnader samt produksjon av dette.

- Hvilken aktivitet skal dere ha? Koster aktivitetene noe? Trenger dere premier? Skal dere leie inn instruktører? Betale leie for en hytte?


Aktivitetene trenger ikke å være planlagt i detalj, men prøv å finne på morsomme aktiviteter som viser opp hvor gøy det er å være med i 4H!Ta kontakt med ditt 4H-fylke om du trenger hjelp.


VÅR DAG er en kampanje som involverer alle i den norske frivilligheten – hver eneste organisasjon og forening er opfordret til å velge seg sin dag for å være med å feire VÅR DAG! 4H sin dag er 7. mai 2022, når vi skal sove ute under åpen himmel.