Randi Versto Kaasa gleder seg til å begynne med noe nytt og spennende. Hun brenner for det viktige arbeidet 4H gjør.
- 4H gjør veldig mye bra, og betyr enormt mye for mange barn og unge. Medlemmene tilegner seg kunnskap og verdier, og det skapes inntrykk som bidrar til å forme dem – for mange varer disse inntrykkene livet ut. Det synes jeg er imponerende og jeg gleder meg veldig til å bli en del av 4H-familien, sier Randi Versto Kaasa.

Å lede i en annerledes tid

For en ny generalsekretær er det mye nytt å sette seg inn i, og med koronapandemien blir oppstarten annerledes enn hun hadde sett for seg.
- Jeg er glad vi er et lag. Sammen skal vi gjøre 4H større, smartere og mer synlig. Og, hvis, dersom, om, det oppstår nye uforutsette hendelser, skal vi stå sammen om å håndtere disse. Det er en viktig støtte for meg å vite at jeg har en flott og dyktig organisasjon å støtte meg på, fortsetter Randi Versto Kaasa.

Hun er av den klare oppfatning at 4H har klart seg veldig bra gjennom denne krevende perioden, og er imponert over at organisasjon har klart å holde trykket oppe.
- Det er trist med avlyste og utsatte aktiviteter og arrangement, spesielt landsleiren i Bodø som mange gledet seg til, og som mange har lagt ned mye arbeid i. Men det er imponerende at vi likevel har greid å skape annen type aktivitet på veldig kort tid. Heldigvis åpnes nå samfunnet mer og mer. Nå ser vi framover og vi kan glede oss over alt det morsomme som skal skje i 4H framover, sier Randi.

Dame med bred internasjonal erfaring

Etter bachelorstudier (antropologi) i London, der hun parallelt med studiene etablerte en bedrift, fullførte hun en mastergrad i internasjonale relasjoner i Norge, samtidig som hun begynte å arbeid i Plan International.

De siste åtte årene har den nye generalsekretæren hovedsakelig jobbet i Plan International. Hun har hatt ansvaret for ungdomsengasjementet, med spesielt fokus på barn og jenters rettigheter. Det siste året har hun jobbet med digitalisering i bistandsarbeidet, der målet var å jobbe smartere og mer effektivt.

Randi Versto Kaasa har også rukket å bo seks måneder i Barcelona, der hun studerte spansk. For første gang kunne hun konsentrere seg om kun studier, uten å ha en krevende jobb ved siden av.

Mye 4H i familien

Randi er oppvokst i Bærum, men har sterke røtter til Telemark, der hele hennes familie kommer fra.
- Selv har jeg ikke vært en aktiv 4H-er, men mange i familien min har plaketten og har sterke bånd til 4H. Gården til bestemor var full av 4H-merge og jeg har fått god kjennskap til 4H gjennom historier som familien har fortalt meg. På den korte tiden jeg har vært tilknyttet 4H har jeg møtt flere mennesker som forteller om hvor viktig 4H har vært for dem, og hvordan det har påvirket dem for livet, avslutter en spent Randi.

Beste 4H-minne – i vente

Mange mennesker forteller om gode 4H-minner. Randi Versto Kaasa har selv til gode å oppleve sitt beste 4H-minne. Hun gleder seg til å reise ut i organisasjonen og treffe de flotte menneskene - medlemmer, tillitsvalgte, frivillige og ansatte - som skal bidra til at også hun får sitt beste 4H-minne å se tilbake på.

Livet er best ute

Naturen har mye å by på. Den ligger klar, venter på å bli tatt i bruk og bli høstet av. Randi Versto Kaasa er veldig glad i å være ute; sykling, løping, høsting, sove ute under åpen himmel, jakt og fiske – det er vanskelig å velge. Randi er generelt veldig glad i naturen og friluftsliv, og synes livet er aller best ute. Det er der hun lader batteriene!

Randi Versto Kaasa i fjellheimen