Blander du volleyball, fjellturer, Galdhøpiggen, tautrekking, Klimapark 2469, klatrepark, matlaging, stavkirke, steinsenter, dansing, tradisjonsbakst, musikk, fjellsenter, tradisjonshåndverk, jakt og fangst med nærmere 600 ungdommer fra tre nordiske land, nærmer du deg Nordisk 4H-leir 2023.
 

Årets høydepunkt

For mange 4H-erer er nordisk leir årets høydepunkt. Her møter ungdommene gamle og nye venner, og de får en unik arena for å møtes, utveksle erfaringer og knytte vennskapsbånd på tvers av landegrenser. De får anledning til å lære mer om andre kulturer og viktigheten av inkludering og mangfold.
 

Make your own fairytale!

Lom og Jotunheimen byr på mektig natur, frisk luft, varierte aktiviteter, flotte naturopplevelser og et inkluderende felleskap. Alt ligger til rette for at 4H-erne kan lage sine egne eventyr i den norske fjellheimen.

- Vi i leirkomiteen, sammen med andre frivillige, jobber på spreng for å få alt på plass til lørdag. Slagordet for leiren er; Make Your Own Fairytale! Vårt mål er at leirdeltagerne har sekken full av gode minner og enda mer eventyrlyst når de reiser herifra, sier organisasjonsrådgiver i 4H Oppland Turi Elise Kaus. Hun gleder seg til Lom fylles av engasjerte ungdommer.
 

Nordisk leir med internasjonalt tilsnitt

I tillegg til de nordiske ungdommene, kommer det leirdeltagere fra andre deler av verden. 4H Norge er vertskap for ungdommer som deltar på International 4H Youth Exchange Programme, såkalt IFYE-utveksling. I år har vi tilreisende ungdommer fra Sveits, Tyskland, USA og Taiwan, som gleder seg til å oppleve majestetisk norsk natur og ei uke fylt av klare hoder, varme hjerter, flinke hender og god helse.
 

Stor felles dugnadsinnsats

4H Oppland er vertskap for nordisk leir på Lom, og en stor gjeng frivillige legger ned hundrevis av timer for å lage en leir der alt går på skinner i fjellheimen.