Endelig er koronasituasjonen under såpass kontroll at regjeringen har bestemt at Norge kan gå tilbake til en normal hverdag igjen - riktignok med økt beredskap.

Endelig kan vi være sammen

- Denne dagen har 11.000 4H-ere og jeg ventet på! Endelig kan vi åpne opp for all den artige og viktige 4H-aktiviteten i hele landet, jubler generalsekretær Signe Lindbråten.

Alle koronarestriksjoner innenlands fjernes, men unntak av kravet om å gå i isolasjon hvis du er syk med korona/covid-19. Det vil blant annet si at vi ikke lenger trenger å holde en meter avstand til hverandre og at det ikke lenger er begrensning på hvor mange som kan være sammen på arrangement. Det kan likevel være lokale restriksjoner på steder med mye smitte. Klubbene oppfordres til å følge med på sin kommunes nettside.

4H er felleskap og endelig kan vi være sammen. Igjen kan vi ha det sosialt, aktivt og morsomt i felleskap. Vi kan samles til kurs, leir, spille volleyball og lære ved å gjøre – sammen!

- Nå håper jeg det planlegges for arrangementer og møter i alle landets kriker og kroker. I tillegg kan vi begynne å glede oss skikkelig til vi møtes på leir til sommeren, fortsetter Signe Lindbråten og ser frem mot landsleir 2022 som skal være i Breim, Gloppen kommunie i Vestland fylke.

Fortsatt viktig med god hygiene

Selv om det ikke lenger er koronarestriksjoner som avstand og antallbegrensning, er det viktig å fortsette med de gode hygienerutinene. Det er også viktig at personer som er syke eller har symptomer på luftveisinfeksjon ikke deltar på arrangement.

Som statsminister Erna Solberg sa på pressekonferansen 24. september: 
– Vi beholder de rådene vi har blitt så godt kjent med: Vask hendene ofte, host i et lommetørkle eller i albuekroken og hold deg hjemme hvis du er syk.