Landsleiruka byr på felleskap, moro, læring og mestring – og minner for livet.

Sommeren er leirtid i 4H

- Sommeren er en herlig tid der spenningen og forventingene til leirene bygges opp. Nå skal disse innfris. Årets landsleir er så langt ei drømmeuke. Selv om det har vært litt dårlig vær, setter ikke det en stopper for 4H-erne, som synes det er ekstra stas å være i Voss - bygda som er verdenskjent som ekstremsportbygda, sier generalsekretær Stine Pernille Kjos, som selv skal delta på hele leiren.

Våga du, våga me

Mottoet for leiren er “Våga du, våga me”, og leirkomiteen har lagt opp til ei uforglemmelig uke fylt med adrenalin, spenning og utfordringer. Deltagerne får mulighet til å prøve seg på mer eller mindre ekstreme aktiviteter og turer i og rundt Voss.

Aktivitetene på landleiren inkluderer alt fra slaktekurs, smiing og tradisjonsbakst til kajakkpadling og Kompani Landsleir. Flere har prøvd seg på mer ekstreme aktiviteter som tandemhopp i fallskjerm og flydd i vindtunnel.

- Mottoet til 4H er «å lære ved å gjøre», og her får deltagerne utfordret seg selv. Det ligger mye læring i å våge, prøve, feile og mestre. Det er gøy å se gleden ungdommen viser når de lærer noe nytt og prøver aktiviteter de ikke har prøvd før, fortsetter generalsekretæren stolt.

Topp stemning, nye og gamle venner

Leiren åpnet lørdag 6. juli med innmarsj, der kreativiteten og engasjementet bidro til en fantastisk stemning. Dagen etter var det tunbygging, der 4H-erne fikk mulighet til å jobbe sammen, bruke kreativiteten og bygge unike tun. Disse står som symbol på fellesskap og samarbeid gjennom hele leiren.

På kveldene samles deltagerne i det såkalte Miljøtorget, hvor det er høy stemning og god underholdning. Her knytter 4H-erne nye vennskapsbånd og felleskapet blir styrket. Her har det blant annet vært Åpen scene, speed friending og kræsjkurs i gammeldans.

Gondoltur, smalahove og Åpen dag

Andre aktiviteter som skal sørge for en aktiv og minneverdig leir er gondoltur, som gir 4H-erne en fantastisk utsikt over det vakre landskapet rundt Voss, volleyballturnering og en smalahovemiddag. På torsdag inviterer bygda inn til en åpen dag i leiren, der det blir mange flotte aktiviteter og stands for både store og små.


Fakta om 4H

4H – en verden av muligheter for barn og ungdom

4H Norge er en landsomfattende frivillig organisasjon for barn og ungdom med over 10 000 medlemmer. Organisasjonen har et mangfoldig fritidstilbud, der medlemmene kan utforske en verden av aktiviteter. Gjennom praktiske prosjekter, turer og aktiviteter med fokus på samfunnsengasjement, natur og bærekraft, får barn og unge ferdigheter og kunnskap.

I 4H kan medlemmene utvikle ferdigheter, bygge nettverk og få verdifull erfaring. Enten det er gjennom styrearbeid, klubbaktiviteter eller individuelle prosjekter.

Gjennom mottoet "Lære ved å gjøre", oppmuntrer 4H til personlig vekst og aktiv deltakelse i lokalsamfunnet. Vi har som mål å utvikle en aktiv og samfunnsengasjert ungdom med ansvarsfølelse og respekt for natur og mennesker. 4H jobber for et samfunn der alle barn og unge opplever mestring og tilhørighet.