Vi oppfordrer alle til å bli med ut i naturen, og delta på spennende friluftslivsaktiviteter som arrangeres av 4H-klubber, lokale lag, foreninger, organisasjoner, friluftsråd og kommuner over hele landet. Målet er å få flere ut i naturen, ha det gøy og skape flest mulig gode minner!

#nattinaturen

Friluftslivets uke kickstartes som vanlig med #nattinaturen lørdag 5. september, der hele Norge inviteres til å bli med og overnatte ute. Natt i naturen er en fin mulighet til å gi barn og unge første smak av å sove ute. I fjor sov opp mot 100 000 ute på #nattinaturen.

#turmedmening

Tur med mening er i likhet med #nattinaturen noe folk kan delta på uansett hvor de bor, og gjøre helt på egen hånd. Tur med mening er en felles dugnad for naturen, der vi oppfordrer til å ta en tur ut og plukke med seg søppel man finner på sin vei.

Oppdag mulighetene der du bor

Gjennom friluftslivets uke setter 4H fokus på at folk skal oppdage friluftslivsmulighetene som finnes i deres lokalmiljø. Målet er at flere skal få oppleve og bli kjent med natur og friluftslivsmulighetene der de bor. Friluftsliv blir stadig mer populært, og vi håper så mange som mulig har lyst til å være med på denne store friluftslivfesten.

Oppfordringer

Vi oppfordrer medlemmer til å lage minst en middag ute i løpet av friluftslivets uke. Klubbene oppfordres til å ta en tur ut i naturen i nærmiljøet.

I en tid der mye er satt på vent håper vi at Friluftslivets uke 2020 kan bli et etterlengtet grønt og friskt pust, som også inspirerer til friluftsliv resten av året.

Aktivitetetkalender og fakta

Friluftslivets uke har blitt arrangert siden 1993, og finner alltid sted fra første helg i september – hvert år. I 2019 ble det registrert over 1400 arrangementer i aktivitetskalenderen for uken.

Det er Norsk Friluftsliv og de norske friluftslivsorganisasjonene som står bak friluftslivets uke.

Hva skjer? (Hovedarrangementer, som går over hele landet)
Lørdag 5. september:Natt i naturen
Søndag 6. september:Kom deg ut-dagen og Soppens dag
Lørdag og søndag 12.-13. september:Tur med mening

Se oversikt over aktivteter der du bor i aktivitetskalenderen for Friluftslivet uke.