4H Gambia - ved landsstyret, administrasjonen og 4H-klubbene - takker alle givere, både enkeltpersoner, 4H-klubber og 4H-fylker, for den raske responsen og støtten for å bekjempe covid-19.

4H Norge sin kampanje «Såpe og vannkanner til 4H Gambia» har ført til at 65 4H-klubber og 16 barneskoler med 4H-aktivitet har fått overbrakt sine remedier (såpe og vannkanner). 4H Norge vil også uttrykke en takk til våre givere for den livsviktige støtten. Kampanjen vil nå avsluttes.

4H-ere tar ansvaret for å fylle opp med vann og såpe. Ved distribusjonen av utstyret har de informert om koronaviruset og fokusert på de gjeldende smittevernreglene. I enkelte landsbyer tok de ikke viruset alvorlig, før de fikk overbrakt vannkanner og såpe via 4H. Frivillige organisasjoners deltakelse i kampen mot covid-19 har vært avgjørende for å utfylle regjeringens innsats mot viruset. Såpe er ikke noe for «hvermandsen» å bruke/ kjøpe i Gambia, og da handvask med såpe og vann er et av de viktigste tiltakene i kampen mot spredning av viruset, har det kommet hele landsbyene til gode.

Gambia har vært stengt nede siden medio mars og det var unntakstilstand til 1.juli. 4 juni åpnet landet delvis igjen, men skolene er fremdeles stengt og det er restriksjoner på det å samle folk, det vil si at det pr nå ikke er aktivitet i 4H-klubbene.

Så langt har det ikke vært registrert smitte i landsbyene, men folk er bekymret, fordi det kommer tilreisende over grensa fra Senegal, der smitten er mer utbredt. Det er uforutsigbart hvordan situasjonen utvikler seg videre med hensyn til smitte, men sikkert er det at denne nedstengningen av landet vil føre til store sosiale og økonomiske problemer for det gambiske folket.

Nettsak: Voicegambia.com: 4H The Gambia Gives Sanitary Materials To Youth Clubs, Schools

Såpe og vann til 4H Gambia Såpe og vann til 4H Gambia Såpe og vann til 4H Gambia Såpe og vann til 4H Gambia


Tekst: Anne Kari Eliassen