For niende år på rad pakker 4H-ere over hele landet soveposen, tar på seg varme klær og går ut for å sove under åpen himmel. Koronapandemien gjør at medlemmene ikke har kunnet møtes fysisk i grupper, men medlemmene har likevel vært kreative og gjennomført både sosiale, aktive og morsomme 4H-aktiviteter - digitalt. Men nå skal 4H-erne ut - hver for oss - under åpen himmel!

Det enkle er ofte det beste

Det enkle er ofte det beste. Man trenger ikke dra langt for å få de store opplevelsene. Selv de korte og nære turene, kan gi store opplevelser. I dette annerledesåret, der vi skal holde avstand og ikke samles i store grupper, kan turen under åpen himmel gå til verandaen, terrassen, hagen eller hundremeterskogen.

Våren er her og 4H-erne står klare til å omfavne den. Da passer en kjølig vårnatt ute i det fri perfekt! De gleder seg til å ha det morsomt og aktivt ute i naturen – på avstand og hver for seg.

Venner du enda ikke kjenner

4H er vanligvis fellesskap, og 4H er venner du enda ikke kjenner. På der årlige Under åpen himmel-arrangementet har 4H-klubbene brukt det som en fin anledning til å invitere venner, kjente, samarbeidsorganisasjoner og andre i lokalmiljøet/bygda. I år blir det det dessverre annerledes, men vi skal likevel gjøre det  vi kan for å feire 4H-dagen med å lage gode og minnerike uteopplevelser - hver for oss – men likevel i et større 4H-fellesskap.

Siden oppstarten av Under åpen himmel i 2012, har over tusenvis av 4H-ere sovet ute for å markere 4H-dagen, 4.mai. De fleste 4H-erne vil sove ute natten 2-3. mai.