Etter et par dager med informasjon og sightseeing i hovedstaden Washington D.C har 4H-erne reist til hver sin vertsfamilie i fem ulike delstater, fra Nord Carolina i sørøst til Washington i nordvest. Her får de være med på det familien gjør, spise den maten familiene spiser, bli kjent med nye mennesker og meninger og oppleve hvordan familiens hverdag er om sommeren.  Et av høydepunktene som medlemmene våre ser fram til, er vertsfamilienes feiring av USA sin nasjonaldag 4.juli.

Ved å delta på denne sommer-utvekslinga vil medlemmene bl.a kunne tilegne seg kunnskap om en annen kultur, forbedre språkkunnskapene sine, få utvidet forståelse og respekt for andre mennesker og knyttevennskap over landegrensene. 4H har mottoet Å lære ved  å gjøre – og det får medlemmene gjøre i USA  denne sommeren.

4H er en internasjonal organisasjon som startet i USA for over 100 år siden. 4H Norge har en toveis utveksling med States’ 4-H International. Dette samarbeidet gir norske 4H-ere muligheten til å bo og leve i en amerikansk 4H-familie en sommer, mens sommeren etterpå får amerikansk ungdom oppleve sommerhverdagen i norske vertsfamilier.