6.–12. juli i år møtes ungdom fra hele landet og gjester fra utlandet til 4H-landsleir på Vågønes gård. Det blir teltleir på Rønvikjordene og aktiviteter i ute på dagtid. Vi planlegger for mellom 800 og 1000 deltakere. 

4H Nordland er vertskap for leiren. Vi gleder oss til å dele byens og regionens natur- og kulturopplevelser med gjestene våre. 

Vi håper at du som nabo også får en positiv opplevelse av leiren!

Leirområdet

Det blir leiraktivitet på Vågønes gård og Bodin 4H-gård. Vi vil nok bli lagt merke til i nærområdet ellers også og i byen. Teltleiren blir trolig mellom driftsbygningen på Vågønes og Bodin leir. Det blir store telt for kjøkken og matservering i tunområdet på gården. Det blir også toalettanlegg her. 

På låven blir det sykestue, leirkontor og presserom. Det blir en scene i leirområdet, som fellessamlingene ledes fra, og der det blir underholdning på kvelden. Kl 23 skal det være stille i teltleiren. De som vil være oppe lenger samles på låven og i matsal-teltet, der det skal være stille kl 02. Arrangementet er fullstendig rusfritt.

Dagsplan

Leirdagene begynner med vekking kl 7, før frokost og morgensamling fra 7.30 til 9.30. Mellom kl 9.30 og ca kl 16 er det forskjellige aktiviteter i leirområdet, og noen dager er det turer. Det er middag kl 17. Fellessamling med underholdning på kvelden fra kl 20 til 21.30. En kveld blir det konsert.

Målgruppe for leiren

Deltakerne på leiren er ungdommer fra 14 til 26 år, fra 4H-klubber i hele Norge og gjester fra Russland, USA og flere andre land. I 4H stiller alle likt – uavhengig av bakgrunn, religion, politisk ståsted og fysiske forutsetninger.

Har du lyst til å være frivillig?

Du er hjertelig velkommen til å delta på leiren som frivillig! Vi trenger guider, folk til matlaging og servering, nattevakter, aktivitetsledere m.m.

Informasjonsmøte for de nærmeste naboene 

Vi vil invitere de nærmeste naboene til informasjonsmøte i midten av juni.
Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål.