4H-fylkene leter nå etter vertsfamilier. Ta kontakt med 4H-kontoret i ditt fylke om du og din familie vil oppleve verden via en utenlandsk ungdom på 4H-utveksling, så får du mer info om vedkommende.

Det er gøy å være vertsfamilie - og det kreves ikke mye. Du byr på gjestfrihet, en sengeplass, måltider og et ønske om å la dem få oppleve vår kultur og hverdagslivet i en norsk familie. Du bør ha en genuin interesse for andre mennesker. En vertsfamilie trenger ikke reise land og strand rundt for å vise fram Norge, det går fint an å vise fram nærmiljøet sitt. Ta ungdommen med på det som er vanlig for deg og din familie; gå på turer, plukke bær, bade, felles matlaging osv. Ungdommene som kommer til Norge gleder seg til å oppleve hverdagslivet.

Deltakerne på 4H-utvekslinga «International 4H Youth Exchange» (IFYE) er mellom 18 og 30 år og er jo selvstendige, men skal altså være en del av familien. De skal delta i vertsfamiliens gjøren og laden, hverdag som «fest». IFYE-en skal oppleve hverdagslivet og bo ca 3 uker i hver familie. IFYE-ene som skal være i Norge lengst, skal delta på nordisk leir. De reiser til leiren sammen med sitt første vertsfylke, er en del av dette fylke under leiren og blir med sitt andre vertsfylke «hjem» fra leiren.