Langedrag Naturpark er en av våre nyeste 4H-gårder og tilbyr både kurs, leirskole og overnatting for barn, unge og voksne. Fjellgården ligger med utsikt over Hardangervidda og Tunhovdfjorden. Naturparken ligger 40 minutters kjøring fra Nesbyen, én times kjøring fra Geilo, ca 3 timers kjøring fra Oslo og du kan kjøre vestover til Bergen på under 5 timer.


Tema og program

På årets samling har vi et spesielt fokus på samarbeid og tilskuddsordninger, hvordan søke midler til aktiviteter på gården for barn og unge i samarbeid med lokale 4H-klubber eller 4H i fylket. Vi vet at det finnes mange tilskuddsordninger, men hvordan finne de, og få laget en god søknad slik at gården får midler til f.eks en aktivitetsløype, oppgradering av oppholdsrom, kjøkken og toalett mm.

Kan du som 4H-gård søke midler alene eller bør/må man samarbeide med lokale 4H-klubber eller andre frivillige organisasjoner i nærmiljøet?

Vi håper å gi svar på dette i løpt av helgen og kanskje starte på et samarbeid mellom 4H-gård og 4H i fylket om utvikling av et felles prosjekt på 4H-gården.


Foredragsholder: Anders A. Vik

Vi har fått med oss Anders A. Vik som har spisskompetanse på tilskuddsordninger. Han har siden 2006 holdt kurs for kommuner og organisasjoner over hele Norge med fokus på hvordan søknader kan gjøres enklere og kortere. Han kan vise til samarbeid med 4H i både Nordland og Troms, hvor de nå er i prosess med å utvikle aktivitetsparker/nærmiljøparker på 4H-gårder.


Aktiviteter:

Det vil praktiske aktiviteter både lørdag og søndag, mer detaljer kommer når dette er på plass.


Transport:

Hvis du ikke kjører bil kan du komme med tog til Nesbyen, vi kan sette opp en fellestransport til og fra togstasjonen.

Hvis det er behov, vil vi også se på muligheten for felles transport til og fra Gardermoen. Avreise fra Gardermoen kl. 15.00 og med retur fra Langedrag søndag ca. kl. 14.00.


Innlosjering:

Langedrag Naturpark er leirskole og fjellgård. Det er stort sett dobbeltrom, noen rom med bad, ellers felles bad på gangen. Vi bestiller sengetøy og håndklær til alle.
Vi kan tilby noen få enkeltrom mot tillegg i prisen.


Mat:

På Langedrag serveres det god norsk hjemmelaget mat. Si i fra om du har spesielle allergier som det må tas hensyn til. Dette er også stedet for bålkaffe og hyggelig prat rundt bålet etter middag.


Bekledning:

Vi bor på en fjellgård / leirskole så du kan la pentøyet ligge hjemme. Februar kan være kald på fjellet så ta med godt med varmt tøy og varme støvler. Ull og vindtett er nok tingen på denne samlingen. Ønsker du å bli med på dyrestell (ikke i programmet) så ta med egnet tøy til dettet også.


Praktisk informasjon:

Pris: 3 350,- i dobbeltrom  og 3 950,- i enkeltrom.


Påmelding:

Meld deg på via dette arrangementet. Meld fra om eventuelle allergier eller spesielle behov ved påmelding. Påmeldingsfrist: 5. januar 2024.


Reise:

Ordnes av den enkelte deltaker. Vi oppfordrertil tidlig bestilling av flybilletter. Vi ser på mulighet for felles transport fra Gardermoen.


Kontaktinformasjon:

Har du spørsmål så ta kontakt med rådgiver Irene Pande: irene.pande@4h.no, tlf. 960 96 776.


Program:

program