«Mennesker i grupper»

Portrettbilde man Jan Ole HesselbergJan-Ole Hesselberg er psykologen fra og bak TV-suksessene «Folkeopplysningen» (NRK1) og «Typisk deg med Petter Schjerven» (TVNorge). I seriene viser han hvor irrasjonelle vi mennesker kan være og hvor lite vi egentlig vet om alt som påvirker beslutningene våre. På Insporama skal han snakke om hva som skjer i hodene våre når vi jobber med andre og hvilke feller vi altfor ofte går i når vi jobber i team. Å være frivillig i 4H innebærer å kunne samarbeide godt med medlemmer og andre frivillige. (Foto: Athena).

«Diagnose fattig....like muligheter for alle barn og unge?»

PortrettbildeIngvild Stjernen Tisløv er samfunnspsykolog og daglig leder i Reynd. Hun har lang erfaring i systematisk veiledning og er spesielt opptatt av hvordan det offentlige og organisasjoner kan bidra til utjevning av sosiale forskjeller i helse og livskvalitet. På Insporama skal hun fortelle om hvordan økonomiske levekår påvirker barn og unges utviklingsmuligheter. Det blir samtaler rundt bordene om barrierer for unges deltakelse, fritidsarenaens viktige rolle og forventninger rundt foreldrebidrag. https://samfunnspsykologi.no/ Bilde: Ingvild Stjernen Tisløv (Foto: Ditt Portrett Lillian Hjellum).


Valgfrie workshops:


 1. Friluftsliv – fra A til 4H
  PortrettbildeJean Philip Svartdal
  er lektor i kroppsøving og friluftsliv og jobber som rådgiver friluftsliv i 4H Norge. Workshopen er for deg som ikke er så glad i friluftsliv, men som kan endre mening, samt for deg som er glad i friluftsliv. Vi bruker tiden ute til å lage ulike bål, gjennomgå lavterskel friluftslivsaktiviteter og erfaringsutveksling. (Foto: 4H Norge/Sarah Hvidsten Krisitansen).

   
 2. Tradisjonshåndverk
  Workshopen er for deg som vil lære noe konkret som dere kan ta med tilbake. Vi bruker også tid på å gi hverandre gode tips til gjennomføring av håndverksaktivieter.
   
 3. Klubbrådgiver - sjef eller veileder?
  Portrettfoto av kvinneAstrid Skogseth er har master i medbestemmelse og ungdomsteater og har utstrakt prosessledererfaring. I tillegg er hun en 4H’er og vara i Sentralstyret. På denne workshopen får du innblikk i medbestemmelsens kraft og hvordan du kan løse ut denne. Målet er at du som klubbrådgiver får økt bevissthet rundt medbestemmelse, mestring og veilederrollen til den voksne, og lære og reflektere rundt konkrete verktøy for å sikre dette. Se Kultlab. Bilde: Astrid skogseth (Foto: Kultlab)

 


Mini-workshops:


 1. Ta gode bilder til sosiale medier
  Sarah Kristiansen er utdannet fotograf og jobber som innholdsprodusent for 4H Norge. Kort gjennomgang av bildekomposisjon og lys. Instagram bildeformat, samt opplastnings-innstillinger for å bevare oppløsning/kvalitet på bilder og video på best mulig måte.
   
 2. 4H-prosjekter i en fei
  Linda Liem er utdannet som medisinsk forsker og er vitskapsformidler. Hun jobber som rådgiver digitale prosjekter og oppdragsbanken i 4H Norge. Hun gjennomgår hva 4H-prosjekter innebærer og hvordan jobbe smart i prosjektplattformen.
   
 3. 4H-gården som læringsarena
  Irene Pande er agroteknikker og jobber nå som rådgiver landbruk og 4H-gård. Her vil du får høre om hva 4H-gård er og hvordan benytte tilbudet til gårdene.
   
 4. Verving – mer for flere
  Beate Johansen er rekrutteringsansvarlig i 4H. Her får du lure knep til hvordan du kan verve nye medlemmer til klubben eller gården.
   
 5. 4H sin grafiske profil
  Beate Patay er informasjonsansvarlig i 4H Norge, med bred journalist- og kommunikasjonsfaglig bakgrunn. Hun vil gå gjennom den grafiske profilen og vise hvordan den kan brukes til å lage fine invitasjoner eller annet informasjonsmateriell.