I dagens plakettløpet må hele prosjektet være godkjent for å få et merke og et godkjent prosjektår. Har et medlem gjennomført noen oppdrag, men ikke alle, da risikerer den å miste godkjenning for hele året. Det betyr at den må bruke et ekstra år for å kunne få plaketten.

Fra prosjektår til poeng

Vi endrer løpet nå til et poengbasert løp. Et «vanlig» 4H-prosjekt tilsvarer 120 poeng (junior) eller 160 poeng (senior). Da bruker et medlem 7 år til å samle nok poeng til plaketten. Medlemmer kan samle maks 250 poeng per år og plaketten deles tidligst ut det året de fyller 18 år. Aspiranter kan også tjene poeng (maks 40 poeng) for prosjektet sitt i det nye 4H-løpet.   

En aktiv 4H-er samler poeng

Medlemmer velger selv hvor mange 4H-oppdrag de skal gjennomføre i løpet av et år. De kan nå velge per 4H-oppdrag om de jobber alene eller i lag med andre. I tillegg kan de samle poeng gjennom styre-, instruktør- og arrangørarbeid i 4H. De får poeng for alt de gjør og risikerer ikke å miste godkjenning for hele året. Det betyr at de kan velge å samle færre poeng når de vet at året blir travelt eller flere poeng når de ønsker å gå raskere i løpet. Eller de kan velge å ha et pauseår og fortsette senere med 4H-løpet. 

Bruke prosjekthefte

Det er fortsatt mulig at medlemmer bruke prosjekthefter, men da får de godkjent hele prosjektet med standard poengtall for medlemsgruppen. Vi fortsetter med Fritt val(g)- og aspiranthefter på bokmål og nynorsk i 4H-butikken.