Bruk av Frifond-midler skal rapporteres via Min side/Min klubb i løpet av høsten.

1. desember er frist for Frifond-rapportering. Det skjer samtidig som rapportering av årsmelding og årsregnskap. Det er også mulig å rapportere på Frifond-midler fortløpende etter hvert som pengene brukes. Husk å lagre underveis!

4H Norge oppdaterer feltet "Frifond-midler mottatt". Klubben fyller inn hva som er brukt av disse midlene.

Klubber som ikke har levert Frifond-rapport eller ikke har brukt opp alle midlene, får tilsendt faktura på restbeløpet. Fakturaen må betales, før ny tildeling kan skje. Fakturaen må betales så raskt som mulig, slik at dere kan få utbetalt nye Frifond-midler.
NB! Siste utbetaling skjer 20. desember.

På ressurssidene finner du:

Eksempel på et signert årsregnskap inkludert Frifond-regnskap som skal legges ved i Min klubb:
 

(Klikk på bildene for å se større versjon av dem).

Illustrasjon sammendrag og balanse

Illustrasjon: Regnskapsår_revisor, kasserer og Frifond-melding

Eksempelet over viser at denne klubben har brukt opp de mottatte Frifond-midlene. Regnskapet/oversikten viser hva midlene er brukt til, og at midlene er brukt i løpet av 4H-året. Oversikten viser også at de har levert dokumentasjonen som kreves.

Frifond-midler kan rapporters fortløpende i Min klubb/ Årsmelding og årsregnskap når pengene er brukt opp - husk å fylle ut tekstfeltet med hva midlene er brukt midlene til. Malen er hentet fra kassaboka.

Tips! Dokumenter forbruk av Frifond-midler fortløpende. Ta bilder av alt det morsomme og lærerike dere gjør for midlene. Vi ønsker å se hva dere gjør og vise støtten gir 4H-erne. Legg gjerne ved bilder ved rapporteringen eller send de til oss på 4hnorge@4h.no.

Se gjerne vår "Kassabok, eksempel" for hvordan dere kan føre regnskap, og ha god oversikt over bruken av Frifondmidlene.