I denne oppdragsserien finner du mange ulike oppdrag om å oppdra en valp, ha daglig ansvar for hunden, konkurranser og brukshund. Du som velger hund som 4H-prosjekt har et fint 4H-år foran deg. Det er morsomt og givende å stelle en hund, men det er også krevende og ansvarsfullt. Du vil få glade og slitsomme dager sammen med en trofast venn, hunden.

Hvis du ønsker å ha et prosjekt om hund kan du velge fritt mellom alle oppdrag tagget med "hund". Dette oppdraget kan også kombineres med andre oppdrag i kategorien friluftsliv og natur. 


I dette oppdraget skal du dra på jakt med hunden din. Det er viktig at du har gjennomført jegerprøven før du drar ut på jakt. Hvis du ikke har tatt jegerprøven enda, kan du også velge kurs og eksamen som egne oppdrag.

Forskjellige raser er tilpasset de forskjellige typene jakt og ikke alle hunder egner seg som jakthunder. Dette er viktig å tenke på hvis man har lyst å drive med jakt.

Tips for å komme i gang med jakt:

  • Ta jegerprøven
  • Bli med på jakttur for nye jegere
  • Bli medlem i en lokalforening som driver med jakt
  • Finn ut hvor det finnes jaktterreng i nærheten av der du bor
  • Hvis du skal skaffe deg eget våpen er det viktig at du setter deg godt inn i reglene. Aldersgrense er 18 år for rifle og våpen. 

Husk! For å drive jakt må du ha fylt 16 år (småvilt) og 18 år (storvilt).

Jakt er en aktivitet hvor man er mye ute i skogen eller på fjellet med hunden sin, og jeger og hund får ofte et svært tett forhold! Lykke til. 

Se lenke for mer informasjon.