OBS! Tidbruk på dette oppdraget tar utgangspunkt i hvor lang tid det tar å stelle grønnsakene til sammen – selv om det går over flere dager. Tidsbruk er beregnet for dyrking i en plantekasse.

  • Hvis hele prosjektet ditt skal handle om å dyrke grønnsaker, bør du derfor splitte opp dette oppdraget i flere mindre oppdrag. For eksempel kan prosjektet ditt da ha tre oppdrag, der det første handler om å så frø, det andre om å stelle og vanne plantene underveis, og det tredje om å høste inn grønnsakene. Man kan lage egne oppdrag som passer til prosjektet under planlegging på prosjektplattformen.
     
  • Hvis dette oppdraget kun skal være en del av prosjektet ditt, er det lurt å kombinere med andre oppdrag, for eksempel å dyrke andre vekster (eks. urter, bær, frukt) eller å lage mat med frukten du dyrker.


Hvis du har dyrket dine egne urter før, er dette oppdraget en fin måte å lære mer på: Å dyrke grønnsaker krever litt mer arbeid, fordi de trenger mer plass og mer vann. Noen må også forplantes inne (og eventuelt prikles) før de settes ut senere i vekstsesongen. Andre grønnsaker kan dyrkes året rundt i pallekarmen.

Mange tror at man trenger en hage og store plantekasser for å dyrke egne grønnsaker, men du kan faktisk bruke nesten hva som helst til å dyrke grønnsaker! Du kan for eksempel prøve å dyrke poteter i bøtter, eller gulrøtter i gamle melkekartonger. Det viktigste du må huske på er at hver plante får nok plass til å vokse, og at du må lage hull i bunnen av det du dyrker i for å drenere vekk overskudd av vann.

Husk! Det er viktig å bruke riktig type jord for at planter skal spire og gro. Hvilken jordtype egner seg best når du planter et frø, og hvilken jordtype liker planten best når den har vokst seg større?

Dette oppdraget er del av oppdragsserien om dyrking. Andre oppdrag i serien er: