OBS! Tidbruk på dette oppdraget tar utgangspunkt i hvor lang tid det tar å stelle bærene til sammen – selv om det går over flere dager. Tidsbruk er beregnet for dyrking i en plantekasse.

  • Hvis hele prosjektet ditt skal handle om å dyrke bær, bør du derfor splitte opp dette oppdraget i flere mindre oppdrag. For eksempel kan prosjektet ditt da ha tre oppdrag, der det første handler om å plante bærbusker, det andre om å stelle og vanne bærene underveis, og det tredje om å høste dem inn. Man kan lage egne oppdrag som passer til prosjektet under planlegging på prosjektplattformen.
     
  • Hvis dette oppdraget kun skal være en del av prosjektet ditt, er det lurt å kombinere med andre oppdrag, for eksempel å dyrke andre vekster (eks. urter, grønnsaker, frukt) eller å lage mat med bærene du dyrker.


Hvis du har dyrket dine egne urter eller grønnsaker før, er dette oppdraget en fin måte å lære mer på: Å dyrke bær krever litt mer arbeid, fordi de trenger mer plass og mer vann, og fordi de må beskjæres etter at vekstsesongen er over. Det kan også hende at bærene du planter trenger ekstra gjødsling.

I motsetning til urter og grønnsaker som man gjerne planter selv fra et frø, kan man kjøpe unge bærbusker på et hagesenter for å dyrke bær. Hvis du likevel vil prøve deg på å vokse bær fra et frø, er det helt greit det også – det tar bare lenger tid før du kan høste inn bær fra busken du planter.

Husk! Det er viktig å bruke riktig type jord for at planter skal trives og gro. Hvilken jordtype egner seg best når du planter et frø, og hvilken jordtype liker planten best når den har vokst seg større?

Dette oppdraget er del av oppdragsserien om dyrking. Andre oppdrag i serien er: