OBS! Tidbruk på dette oppdraget tar utgangspunkt i hvor lang tid det tar å stelle frukten til sammen – selv om det går over flere dager. Tidsbruk er beregnet for 1-2 frukttrær.

  • Hvis hele prosjektet ditt skal handle om å dyrke frukt, bør du derfor splitte opp dette oppdraget i flere mindre oppdrag. For eksempel kan prosjektet ditt da ha tre oppdrag, der det første handler om å plante trukttrær, det andre om å stelle og vanne frukttrærne underveis, og det tredje om å høste inn frukten. Man kan lage egne oppdrag som passer til prosjektet under planlegging på prosjektplattformen.
     
  • Hvis dette oppdraget kun skal være en del av prosjektet ditt, er det lurt å kombinere med andre oppdrag, for eksempel å dyrke andre vekster (eks. urter, grønnsaker, bær) eller å lage mat med frukten du dyrker.


Å dyrke frukt er litt mer krevende enn å dyrke bær, og frukttrærne du planter kan vokse i flere tiår hvis du tar godt vare på dem.

I motsetning til urter og grønnsaker som man gjerne planter selv fra et frø, er det mer vanlig å kjøpe små fruktplanter eller unge frukttrær på et hagesenter for å dyrke frukt. De ulike frukttypene trenger også ulikt stell og vanning underveis, og høstes ofte inn på ulikt tidspunkt. Kjenner du noen som kan hjelpe deg med dette?

Husk! Det er viktig å bruke riktig type jord og gjødsel for at planter skal trives og gro. Når du kjøper et frukttre som står i en potte, har planten og dens røtter allerede blitt vant til jorden den står i. Siden planter ikke er så glade i å bytte jord – hva bør du tenke på når du planter det unge frukttreet i hagen din?

Dette oppdraget er del av oppdragsserien om dyrking. Andre oppdrag i serien er: