I denne oppdragsserien finner du mange ulike oppdrag om å oppdra en valp, ha daglig ansvar for hunden, konkurranser og brukshund. Du som velger hund som 4H-prosjekt har et fint 4H-år foran deg. Det er morsomt og givende å stelle en hund, men det er også krevende og ansvarsfullt. Du vil få glade og slitsomme dager sammen med en trofast venn, hunden.

Dette er en serie om valp. For å ha et prosjekt om valp, kan du også velge disse oppdragene:

Du kan også ha et prosjekt om hund og kan velge fritt mellom alle oppdrag tagget med "hund".


I dette oppdraget skal du jobbe med å ta med valpen i alle tenkelige miljøer som du tror den kan komme opp i senere i livet. Det er veldig viktig at du lar valpen treffe snille hunder, slik at den ikke blir skremt og får negative opplevelser med å møte andre hunder.

Prøv å la valpen få treffe hunder av forskjellige raser og størrelser. Kanskje du kan avtale med noen du kjenner som har en grei hund at dere kan møtes å la hundene hilse på hverandre? Kanskje finnes det en hundeklubb i nærheten som har valpetreff? Kanskje det er noen i klubben din som har hund?

Andre steder du bør ta med valpen din:

  • Bilen
  • I parken
  • Buss og tog
  • Langs trafikkerte veier
  • På idrettsplasser

Begynn miljøtreningen så tidlig som mulig, slik at valpen lærer seg å bli trygg i de fleste situasjoner, men ikke press den hvis den blir redd. Det er viktig at den lærer å slappe av og klarer å roe seg i ulike miljøer.

Lykke til!