Kroppene våre liker å bevege seg til rytme! Man kan danse for å uttrykke følelser, trene kroppen og ha det gøy i lag. Oppdragsserien Dans passer godt for de som liker å lære å danse og lære mer om dansestiler. Dersom du søker på oppdrag tagget med «dans», ser du alle oppdragene i denne serien.

En gøy og sosial måte til å lære og drive med dans er å gå på dansekurs. Du kan gå på kurs til å lære en spesifikk dansestil eller gå på danseskole eller dansestudio når du har lyst å lære flere dansestiler. Populære dansekurs er for eksempel ballett, swing, tango, salsa, folkedans, linedance og streetdance. Bruk oppdraget Dans: Lær mer om dans dersom du har lyst å lære mer om ulike dansestiler. Har du lyst å lære én dans, da kan du bruke oppdraget Dans: Lær en dans.

Det er flere organisasjoner som tilbyr dansekurs. Mest vanlig er danseskole, dansestudio eller kulturskole, men kanskje fins det en ungdomsklubb i nærheten som tilbyr dansekurs. Du kan velge semesterkurs, men det er også mulig å gå på helgekurs eller danseleir.

Du kan bruke lenker til å se hvem som tilbyr dansekurs nær deg, eller ta kontakt med for eksempel kulturskolen. Det koster penger til å gå på dansekurs, så det er viktig at du vet hvor mye det koster og at du har en avtale med foreldre eller foresatte om det før du melder deg på.

Vis frem hva du ha lært når du avslutter oppdraget! Skal du lage en videosnutt? Eller vise det du har lært til andre? Kanskje kan du lære bort noe du ha lært til andre i klubben din? Da kan du bruke oppdraget Dans: Lær bort en dans. Skal du vise fram flere danser til et publikum eller jury, da kan du bruke oppdraget Dans: Fremføring, show eller konkurranse.

Oppdraget er inspirert av forslaget av Eldbjørg, Signe og Natalie