Kroppene våre liker å bevege seg til rytme! Man kan danse for å uttrykke følelser, trene kroppen og ha det gøy i lag. Oppdragsserien Dans passer godt for de som liker å lære å danse og lære mer om dansestiler. Dersom du søker på oppdrag tagget med «dans», ser du alle oppdragene i denne serien.

I dette oppdraget lærer mer om dans. Du kan bruke oppdraget dersom du vil lære mer om ulike danser for å kunne velge dansekurs, dersom du har lyst å fordype deg i ulike dansestiler eller dersom du vil lære mer om dans i ulike kulturer. Har du lyst å lære å danse en eller flere dansestiler, da kan du med fordel kombinere dette oppdraget med oppdraget Dans: Gå på dansekurs.

Du kan bruke oppslagsverk i biblioteket eller på nettet til å lære mer, men du har kanskje også folk i familien eller nabolaget som er glade i å danse. Bruk gjerne spørsmålene under, eller lag egne spørsmål, og spør om du kan intervjue de!

Her er noe forslag hvordan du kan jobbe med oppdraget:

  1. Utforsk dans: Hvor mange danser kjenner du? Er det danser som hører sammen? Eller kan du dele opp dansen i ulike former? Hva slags musikk hører til ulike danser? Er det en dans som du liker best?
  2. Lær mer om dans og kultur: Hva vet du om de tradisjonelle dansetypene vi har i Norge? Eller tradisjonelle danser i andre land? Er det andre arrangementer eller hendelser med dans i andre kulturer?
  3. Fordyp deg i en dansestil: Velg en dansestil og utforsk historien bak den. Hører den til en spesifikk kultur og har den en spesiell betydning? Hva slags musikk hører til dansestilen? Trenger dansestilen spesielle klær, sko eller annet utstyr? Kan du nevne kjente utøvere av dansestilen?