Strikking er oppdragsserien for deg som har lyst å lære deg å strikke og utvikle dine strikkeferdigheter. Strikking er med å forbedre mobiliteten i hendene og er en god måte å holde fokus og konsentrasjon på en spesifikk oppgave. Serien består av strikketeknikk, og om ulike ting du kan strikke med forskjellig vanskelighetsgrad. For å sette sammen et prosjekt om strikking anbefaler vi deg å velge ett eller flere oppdrag fra denne serien. 

Har du lyst på din egen 4H-strikkegenser?  Dette er oppdraget hvor du strikker den helt selv!

Det er to alternativer for oppdraget:

  1. Bruk ditt eget design
    Bruk oppskriften du lagde i oppdraget "Strikking nybegynner: Design din egen 4H-genser", bestem deg for hvilken garnkvalitet du vil bruke, finn frem strikkepinnene og sett i gang!
     
  2. Bruk et ferdiglaget design
    Astri Valle Hamre har laget et mønster til en flott 4H-genser i to farger, som strikkes på tykke pinner. Du kan se bilder av mønsteret i galleriet under. At mønsteret strikkes på tykke pinner gjør at denne varianten av en 4H-genser er litt raskere å strikke. Du finner strikkemønsteret under "Dokumenter". Filen inkluderer også informasjon om hvilket garn og utstyr du trenger. NB: Oppskriften bruker en del ulike begreper fra strikkeverdenen. Hvis du trenger hjelp til å forstå begrepene i oppskriften, kan du ta en titt på Youtube-videoene vi har samlet under "Lenker".