Strikking er oppdragsserien for deg som har lyst å lære deg å strikke og utvikle dine strikkeferdigheter. Strikking er med å forbedre mobiliteten i hendene og er en god måte å holde fokus og konsentrasjon på en spesifikk oppgave. Serien består av strikketeknikk, og om ulike ting du kan strikke med forskjellig vanskelighetsgrad. For å sette sammen et prosjekt om strikking anbefaler vi deg å velge ett eller flere oppdrag fra denne serien. 

Dette oppdraget passer for deg som liker å strikke, men også deg som aldri har gjort det før – du kan godt designe en genser og be noen andre om hjelp til å strikke den!

For å designe et mønster til en 4H-genser er det best å ta utgangspunkt i en allerede eksisterende genser, gjerne med rundfelling. Da finner du alle størrelser, maskeantall og lignende fra oppskrifter du kan kjøpe eller laste ned gratis på nett (se vedlagt lenke).

Når du skal lage et mønster må du bruke et ruteark. Du kan enten tegne for hånd eller bruke en tabell eller regneark på PC. Ta utgangspunkt i gensermønsteret du har valgt og beregn mønster i henhold til antall masker. "Rapport" betyr antall masker mønsteret må gå opp med. Husk å ta hensyn til at masker bør økes/felles på omganger uten mønster, det blir penest.

Se vedlegg for eksempel på border, og se bilde for genser som er strikket med disse bordene. Navn på klubb er nederst på genseren. Lag din egen variant!

Etter å ha designet ditt eget mønster, er alt klart for å strikke din egen genser – husk at hvis du skal strikke genseren selv, så kan du bruke det som et eget oppdrag!

 

Utstyrsliste:

  • Ruteark
  • Skrivesaker