De gamle grekerne var de første som stekte vafler og i middelalderen ble formet etter hvilket våpenskjold landsbygda hadde.  På 1500-tallet ble vafler så populært i Frankrike at det ble innførte en lov i 1560 at det minst måtte være 3,6 meter mellom hver vaffelbod på torget. Dette var for å få slutt på krangel og slagsmål. Vafler har til og med fått sin egen, internasjonale merkedag, den 25. mars!

I dag finnes det ulike "vafler" i hele verden. Hvor mange vafler kjenner du til? Har du en familie-oppskrift som du syns er den aller-beste? Viste du at 4H har ikke bare 1 men 2 vaffeloppskrifter som du kan lage, teste og smake i dette oppdraget?

Fordyp deg i en verden av vafler og samle oppskrifter du har lyst å teste. Lag vafler til familien, til klubben eller til nærmiljøet og bestem hva er din signatur-vaffel!

La deg inspirere av lenkene vi har samlet. Under dokumenter kan du finne oppskriftene til 4H sine kløvervafler (til 16 vaffelplater) og 4H sin setervaffel (til 80 vaffelplater). Oppskriftene fins også i Den store vaffelboka som ble publisert i 2021.