Fotografering er for deg som har lyst å lære hvordan du kan ta fine bilder med et kamera og hva du kan gjøre med disse bildene. Fotograferingsserien gi deg mulighet å velge ulike temaer for bildene dine.

Vi har laget følgende serier om fotografering og bilder: Fototeknikk, Fotografering, Bildebehandling og Bildepresentasjon. For å sette sammen et prosjekt om fotografering anbefaler vi å velge ett eller flere oppdrag fra alle serier. Hvis du søke på oppdrag tagget med «fotografen», ser du alle oppdrag i disse seriene.


I dette oppdraget skal du ta bilder av motiver i bevegelser, f. eks. idrett eller aktiviteter, dyr i bevegelse, en elv eller foss, værmotiver (regn, vind). Vi anbefaler at du har gjort oppdraget Fototeknikk viderekomne: blender, lukkertid og ISO før du starter på dette oppdraget. Prøv å være bevisst når du tar bilder for å unngå de største feilene.

Skal du fryse bevegelse, må du bruke kort lukkertider. Vil du at det skapes bevegelse i bildet kan du ha lang lukkertid og la motivet bevege seg i bildet. Eller du kan følge motivets bevegelser med kameraet og trykke på utløseren når det riktige øyeblikket treffer. Da blir motivet skarp mens bakgrunnen blir uskarp (panorering).

Framgangsmåte:

  1. Start med oppdrag om fototeknikk (blender, lukkertid og ISO)
  2. Ta ulike bilder av motiver i bevegelse og bruk det du har lært om lukkertid for å fange bevegelsen i bildet ditt
  3. Vis fram minst 5 gode bilder 

Utstyrsliste:

  • Et kamera hvor du kan justere lukkertid manuelt