En tusenkunstner er en person som er flink til litt av hvert – tusenkunstnere kan for eksempel lage materialbilder, smykker, installasjoner eller andre kunstverk av det de finner i naturen. Dette kan dere også prøve dere på! Oppdraget passer fint å gjennomføre både alene og i grupper.

Husk å spørre grunneier om lov til å bruke et område hvis dere for eksempel trenger levende grener, eller skal lage kunstverk som blir stående ute i skogen. Dere trenger ikke å lage kunsten ute med en gang – det går an å samle naturmaterialer og ta med inn for å bearbeide dette senere.

Det er også lurt å tenke gjennom hvilket utstyr dere trenger før dere går i gang med å samle materialer. Skal det lages smykker, er det for eksempel nødvendig å ha smykketråd og låser. Hvis noen vil lage steintroll, er det behov for limpistol, osv.
 

Slik gjør du det:

  1. Finn det naturmaterialet som det skal lages noe av, for eksempel stein, skjell, mose, lav,  blomster løv, kongler (avhengig av område og årstid).
  2. Når alle har funnet noe de vil bruke, samles deltagerne til felles produksjon av tusenkunst.
  3. Kunstverkene som lages kan gjerne stilles ut både ute i naturen, på høstfesten eller et annet arrangement i 4H-klubben.
     

Utstyrsliste:

  • Hagesaks
  • Kniv
  • Kurv eller noe annet å samle naturmaterialer i
  • Limpistol, ståltråd, papp og annet formingsmateriale som lakk, maling, pensler, ulltråd, hyssing, nål, saks osv.
  • En hobbybok eller bilde fra nett til inspirasjon kan være nyttig