Strikking er oppdragsserien for deg som har lyst å lære deg å strikke og utvikle dine strikkeferdigheter. Strikking er med å forbedre mobiliteten i hendene og er en god måte å holde fokus og konsentrasjon på en spesifikk oppgave. Serien består av oppdrag om strikketeknikk og om ulike ting du kan strikke i forskjellig vanskeligshetsgrad. For å sette sammen et prosjekt om strikking anbefaler vi å velge ett eller flere oppdrag fra denne serien.

Hvis du søker på oppdrag tagget med "strikking", finner du alle oppdrag i denne serien.

Når du skal begynne å strikke er dette en av de grunnleggende teknikkene du må lære deg. Det finnes veldig mange oppskrifter hvor du kun trenger å strikke rillestrikk, så hvis du kan dette er du allerede godt på vei til ditt første strikkeoppdrag!

Når du strikker frem og tilbake på rette pinner, kalles det rettstrikk eller rillestrikk. Strikker du bare rette masker på rundpinne, får du glattstrikk.

Før du begynner å strikke, må du legge opp masker. Det finnes et eget oppdrag om det her. 

For at du skal kunne telle maskene dine er det viktig at du kan se forskjellen på rette og vrange masker. Rette masker er formet som en v, vrange masker er horisontale og ser ut som bølger. 

Se lenker eller finn en veileder i en strikkebutikk eller på nettet, og lær deg og øv på teknikken.