Når snøen legger seg er det mange leker man kan leke i snøen. Her kan du være så kreativ som du bare vil!

Forslag til leker:
Type lekBeskrivelse av leken
Lag snøfigurerHva med lage en enhjørning? Eller en snømann som er opp ned? Eller hva med en lang orm?
Lag en snøborg eller en snøigloNår snøen er kram er det lett å forme og bygge borgen i den størrelsen og formen som du ønsker. Et tips kan være å tråkke snøen flat hvor borgen skal bygges, slik at det er et flatt underlag og lettere å stable snøblokkene eller snøballene. Husk at det er viktig å bygge et godt fundament slik at borgen blir stabil. Legg store blokker i bunnen slik at det blir lettere å bygge oppover uten at de resterende blokkene faller av. 
Pynt hagen med snølykterLag små snøballer og legg de oppå hverandre i en pyramideformet bygning. Før du er kommet til toppen og har lagt på siste snøballen som blir taket på snølykten, er det viktig at du setter stearinlyset ned i snøen i midten av snølykten. Tips kan være å bruke rester fra lysestaker inne. Husk også at jo tettere lykten er, jo mindre sjanse er det for at lyset blåses ut av vinden. 
FlaskebaneFinn en bakke og lag en så kreativ bane som du bare vil. Du kan bygge hopp, tunneler, looper og dropp. Banen må være bred nok til at det er plass til en flaske. Hvis bakken er veldig bratt og banen har mange svinger, kan det være lurt å bygge litt høye vegger slik at flasken ikke sklir utenfor. Fyll en flaske med vann litt mer enn halvfull og send flasken nedover. Kjør gjerne konkurranse på tid.
SnøvolleyVolleyball er nasjonalsporten til 4H og mange 4H-klubber øver på å spille sammen i sommermånedene. Men har dere prøvd å spille snøvolley? Det gjøres på samme måte som vanlig volleyball, bare i snøen! Tar dere utfordringen?
Stollek på sitteunderlagHar du prøvd stollek på sitteunderlag før? Denne aktiviteten passer spesielt godt om vinteren, når det er mulig å base i snøen underveis. Legg ut sitteunderlag i en ring, sett på musikk og lek i vei! Kanskje dere til og med kan leke dette rundt et juletre ute?
Kaste på blinkFå med deg noen venner, lag en blink i snøen, fyll noen flasker med snø og kast på blink! Hvem kommer nærmest blinken?
Male på snøVisste du at du kan male på snø? Du kan for eksempel bruke konditorfarge til å lage fargerike kunstverk i snøen, eller til å dekorere en snømann eller en islykt. NB: Husk at du bør bruke en type farge som er snill mot naturen.
SnøenglerFinn et sted med urørt snø, legg deg ned på ryggen, og veiv frem og tilbake mer armer og bein for å lage vinger og skjørt. Kanskje du også kan dekorere snøenglene med ting du finner i naturen?
AkingEn av de morsomste vinteraktivitetene er å ake. Lag din egen akebane i hagen eller spør bonden om å låne skråninga på jordet. Kanskje du til og med kan arrangere akedag for klubben og få hjelp til å dra snowracere opp jordet med en traktor eller snøscooter?


Kos deg i snøen! 
 

Oppdraget er inspirert av Rachel, Jakob Mathias og Maria Cecilie.