Origami er en tradisjonell japansk papirbrettingskunst, der man kun bruker et kvadratisk stykke papir til å lage dyr, blomster eller andre figurer. Papiret skal verken klippes, limes eller formes – man skal bare brette etter spesielle regler for å få et ønsket design. Det varierer hvor vanskelig det er å brette figurene, men det er uansett lurt å følge en oppskrift første gang man skal prøve seg på en ny figur.

Typiske origamifigurer er blant annet papirfly, båt, svane, blomst eller frosk, men det finnes uendelig mange ulike figurer å lage – her er det bare å søke seg frem til ønsket design! Under Lenker har vi samlet noe norske og engelske nettsider om origami.

Det er vanlig å bruke papir for å brette origamifigurer. Mange velger å kjøpe spesielt origamipapir, men det går helt fint an å bruke både vanlig kopipapir, gammelt avispapir, rester fra gavepapir, servietter eller annet.

Det finnes mange ulike teknikker for å brette en origamifigur, med alt fra enkel origami til bevegelige figurer og våtbretting. Hvis du har lyst til å utfordre deg selv litt ekstra, kan du prøve deg på ulike bretteteknikker i dette oppdraget.

Utstyrsliste:

  • Papir eller annet materiale som er lett å brette
  • Bretteoppskrift på ønsket design

Har du lyst å lage flere figurer i oppdraget ditt? Da kan du bruke dette oppdraget som hovedoppdrag og legge inn et eget oppdrag i planen per origamifigur du skal lage.