Skogen skjuler mange skatter. I dette oppdraget utfordrer vi deg til å ta med familien eller venner på tur i skogen for å prøve å finne disse skattene!

Kanskje finner dere en eng med markjordbær som ingen andre vet om, eller et felt fullt av kantareller? Eller en stor maurtue, elgebæsj eller et fuglerede? Kanskje dere ser et dyr eller dyrespor du aldri har sett før? Eller kanskje dere finner en fin rasteplass, en hemmelig huske i trærne eller et utsiktspunkt dere ikke visste om fra før av?
 For å gjøre turen ekstra spennende, kan dere gjerne ta med dere en turbingo og en penn. Turbingo er et ark med bilder eller tegninger av ting dere kan se eller finne på turen, for eksempel ulike dyr og insekter, ulike trær og blomster, eller andre elementer fra naturen som en stor stein, en bekk, en maurtue, dyrespor, osv. Når dere ser eller finner en av tingene som er skrevet opp i bingoen, setter dere et kryss ved det dere har sett. Det er om å gjøre å se eller finne flest mulig av tingene som er skrevet opp i bingoen i løpet av turen.

Dere kan enten lage bingoen selv på forhånd, eller laste ned og skrive ut en fra nettet. 4H Norge har laget en turbingo som dere kan laste ned under "Lenker". Hvis dere skal lage bingoen selv, kan dere f.eks. tegne og fargelegge alt dere skal prøve å finne på et ark før dere går på turen.