Appelsin og sjokolade er en herlig kombinasjon. Prøv å lage denne kaka ute i det fri!
Dette trenger du:
Ingredienser:
- En appelsin til hver
- Ferdig kakemiks sjokoladekake (langpanne)
- Olje / flytende margarin
- Vann
Utstyr:
- kniv
- skje
- bakebolle
- røreredskap
- aluminiumsfolie
- klype eller pinner til å løfte appelsinen ut av glørne med.
Tidsbruk:
- Ca. 40 minutter.
- Tid til å lage bål kommer i tillegg.
Tips:
Kakedeigen kan lages ute eller gjøres klar før man drar ut på tur.
En pakke sjokoladekakemiks langpanne holder til 8-10 appelsiner, litt avhengig av størrelsen på appelsinene.
- Bland sjokoladekakerøra etter anvisning på posen.
- Skjær toppen av appelsinen. Toppen brukes som lokk etterpå.
- Hul ut appelsinen med en skarp kniv og ei skei. Spis gjerne appelsinkjøttet.
- Fyll appelsinen litt over halvfull med røre. Husk at deigen eser litt.
- Sett på lokket og pakk inn appelsinen i aluminiumsfolie.
- Steik i glørne i 20-25 min. Pass på at lokket står opp, sånn at røra ikke renner ut.
- Spis og kos deg.
NB! Husk det generelle bålforbudet som er 15. april - 15. september. Sjekk reglene i din kommune. Slik er bålreglene i Norge.