Oppdraget er del av serien om matlaging og passer godt med andre oppdrag i denne serien. Dersom du søker på oppdrag tagget med «mat», ser du alle oppdragene om matlaging.

Visste du at du kan lage iskrem uten å bruke fryseren? Vi trenger bare salt, isbiter og en iskremblanding eller saftisblanding.

Fremgangsmåte:

  1. Iskremblanding: Bland kremfløte, helmelk, sukker og vaniljesukker til sukkeret har løst. Hell blandingena i den lille plastposen (1 l). Saftisblanding: Bland saft og vann i den lille posen for saftis. Lukk posen godt!
  2. Fyll den store plastposen halv full med isbiter, vann og salt.
  3. Legg den lille posen inni den stor posen med isbitene og lukk den store posen godt.
  4. Rist og bland innholdet i den store posen for ca. 10-15 minutter. Pass på at den lille posen ikkje åpner seg! Gjerne bruk et håndkle rundt posen når posen blir fuktig eller kald.
  5. Ta ut den lille posen og sjekk om iskremen er frossen. Er den ikke helt ferdig, kan du legge den tilbake, lukke den store posen igjen og riste litt lengre.
  6. Skyl den lille posen med kaldt vann når iskremen er ferdig, åpn posa og ha innholdet i en skål.

Tips

Ha inn andre ingredienser i iskremblandingen før du fryser den i kuldeblandingen, som knust Nonstop, fruktbitar, hakka sjokolade, hakka nøtter, karamellsaus …. muligheter er uendelig! Kva er din favoritt kombinasjon?

Oppdraget er inspirert av Ida.