Dette oppdraget passer godt med andre oppdrag fra fagområdet "Dyr og gårdsliv" eller med oppdrag som er tagget med "baking" eller "mat".


I dette oppdraget lærer du mer om korn i Norge. Hva bruker vi kort til og hvordan ser veien fra korn til mel ut? Oppdraget er laget slik at du kan lære mer om korn på den måten du liker best.
 

Fremgangsmåte:

1. Lag en liste over hva du vet om korn fra før av. Bruk gjerne disse spørsmålene for å komme i gang:

  • Hvilke kornarter dyrkes i Norge og hvordan dyrkes de ulike kornartene?
  • Hvordan får vi mel av korn?
  • Hvilke andre produkter av korn finnes i butikken?
     

2. Lag en liste over hva du har lyst til å lære mer om. Dette kan variere ut fra hva slags prosjekt du har. Her er noen eksempler på hva du kan lære mer om:

  • Produseres det korn der du bor? Hvis ja, hvilke kornarter dyrkes og hvorfor?
  • Hvordan er korn oppbygd og hva er næringsinnholdet i korn?
  • Hvor mye korn blir brukt til mat for mennesker? Hva skjer med resten av kornet?
  • Hva slags sykdommer og skadedyr kan ramme kornveksten i Norge?
     

3. Bestem hvordan du ønsker å lære mer om korn. Noen tips for å sette i gang:

  • Bruk ressurssider som Brød og korn eller Den grønne skolen for å lære mer om korn (se mer under Lenker). Da kan du lære mer enten ved å lese selv, gjennomføre oppgaver eller ved å teste deg selv. Kanskje kan du teste deg en gang før du starter og igjen etter du har lært mer om korn?
  • Ta kontakt med en kornbonde, en møller eller en baker og spør om du kan komme på besøk for å lære mer om korn. Bruk tiden godt til å stille spørsmål om korn til en som jobber med det hver dag!
  • Utforsk hvilke matvarer i butikken som er laget av korn.
     

Har du andre ideer til hvordan du kan lære mer om korn, kan du selvfølgelig gjøre det også!