Er du glad i å sminke deg og har du lyst til å lære bort noen trips og triks til andre? Da kan du arrangere et sminkekurs og lære bort sminkekunnskapene dine.

Er du flink til å bruke sminke, kan det være gøy og lærerikt til å lære bort hvordan man bruke sminke. Men du kan ikke bare invitere andre til sminkekurs; du må planlegge kurset ditt først.

Det lurt å lage en liten plan på sminkekurset. Først må du bestemme hva du har lyst å lære bort og hvor mye tid du tror det tar. Kan du gjøre det på ett kurs, eller bør du dele det opp over flere kurs? Hvem er kurset for og hvor mange skal delta? Skal du lære bort alene eller med andre? Er det flere som skal holdet kurset, da bør dere planlegge i forkant av kurset hvem som skal gjøre hva til hvilken tid.

Så kan du planlegge det praktiske: Har du et egnet lokalet?  Trenger du å ta med for eksempel speil, ansiktskluter og annet utstyr? Kan deltakere ta med sin egen sminke og utstyr eller ordner du dette? Blir det gratis eller betalt? Kanskje kan 4H-klubben arrangere en lokal kursdag hvor du kan bli en av kursholdere?

Gjennomfør sminkekurset og kos deg underveis. Ikke glem å dokumentere hvordan det var å lære bort sminke i prosjektet ditt!

Oppdraget er inspirert av forslaget av Kaja og Mariell.