I dette oppdraget gjør du deg kjent med småfuglene som besøker fuglebrettet. Før du starter er det lurt å lese litt om de ulike fugleartene, da blir det lettere å kjenne de igjen ute.

Gjennomføring:

  1. Finn en fin plass hvor du ser fuglene godt, uten at du forstyrrer dem. Du bestemmer selv hvor lenge du vil sitte og registrere fugler, men du bør sitte minimum 1 time.
  2. Ta bilder av fuglene du ser og bestem arten. I galleriet ser du de 10 mest vanlige hagefuglene i Norge. Du kan bruke fugleatlassen for å lære med om artene i hagen din.  
  3. Bruk skjemaet som ligg under Dokumenter og registrer hvor mange fugler av de ulike artene som besøker fuglebrettet.
  4. Katten er en av småfuglenes verste fiender. Lag noen forslag til hvordan vi kan skjerme foringsplassen slik at katten ikke så lett fanger småfuglene.
  5. Lag en video, rapport eller plakat hvor du viser hvilke småfugler som lever der du bor. Fortell litt om naturområdet de lever i, og prøv å finne ut hva de lever av når de ikke fores på fuglebrettet.

Vil du at oppdraget ditt skal være en del av hagefugletellingen i Norge, da finner du mer informasjon under Lenker. Der ligger også en lenke som du kan bruke for å også stille spørsmål til en fugleekspert (de kalles ornitolog).

 

Oppdraget er utvikla i samarbeid med Helene Bakke Oudenstad frå Skogkurs.