Gjennom oppdragene i serien "Fiske" lærer du mer om fangst av fiske, skalldyr og bløtdyr i ferskvann eller saltvann. Fiske er en av mange former for matauk. Matauk betyr å høste av matressurser man har i naturen rundt seg, for eksempel ved å fiske fisk, krabber og kreps. Matauk var en viktig måte å skaffe seg nok mat på før i tiden, men har i større og større grad blitt en fritidsaktivitet. Hvis du søker på oppdrag tagget med "matauk", kan du lære mer om de ulike formene for matauk: sanking, fiske, jakt og fangst.


Finn et egnet sted for å fiske, pakk med deg fiskestanga og dra på tur! Før du drar er det også lurt å finne ut hva slags fisk det er i vannet du skal fiske i, og hva slags type agn du bør bruke for å få den fisken du vil ha.

Husk at det finnes regler for fiske i Norge og at du mest sannsynlig må ha fiskekort for å kunne fiske. Noen steder har du ikke lov til å fiske enkelte typer fisk i jyteperioder på våren eller høsten (eks. gjedde, abbor eller ørret). Andre steder har du ikke lov til å fiske i det hele tatt i visse perioder av året. Dette må du undersøke selv. Vi har derfor lagt ved noen nyttige lenker til både regler og fiskekort, så du kan sjekke alt du trenger å vite før du drar på fisketur.

Dette oppdraget er fint å kombinere med andre oppdrag, der du for eksempel drar på båttur eller lager middag av fisken du får.