Fotografering er for deg som har lyst å lære hvordan du kan ta fine bilder med et kamera og hva du kan gjøre med disse bildene. Bildepresentasjon viser hvordan du kan vise bildene til andre.

Vi har laget følgende serier om fotografering og bilder: Fototeknikk, Fotografering, Bildebehandling og Bildepresentasjon. For å sette sammen et prosjekt om fotografering anbefaler vi å velge ett eller flere oppdrag fra alle serier. Hvis du søker på oppdrag tagget med «fotografen», ser du alle oppdrag i disse seriene.


En fotobok er en fin måte å samle og vise bilder. Fordelen med en fotobok er du har bilder om et tema samlet og at den er lett å ta frem.

Du kan bruke en digital fotoservice for å lage en fotobok. Fordelen med denne måten er at du kan bruke digitale bilder for å sette sammen en fotobok. Husk at bilder må ha høy oppløsning ellers blir de ikke fine når de blir forstørret og trykket. Her kan du bruke kreativiteten din når du setter sammen boken. Deretter blir den ferdige boken sendt til deg.   

Du kan også bruke en blank fotobok med fremkalte bilder. Bruk gjerne fremkalte bilder fra digitale bilder med høy oppløsning på godt fotopapir. Da får du fine bilder som holder seg lenge. Fordelen med denne måten er at du kan blande bilder med andre saker. Lager du en feriebok, kan du for eksempel også lime inn billetter fra attraksjoner. Om du vil kan du utvide fotoboken din til en scrapbook. Da kan du designe og lage hele boken selv med mønsterpapir, klistermerker, stempel og annen pynt.

Fremgangsmåte:

  • Bestem tema til fotoboken din. Skal den vise året som har gått eller ferien din? Kanskje vil du lage en fotobok om konfirmasjonen din eller folk du er glad i?
  • Samle bilder du vil ha i fotoboken din. Bruk gjerne en egen mappe hvor du kan lagre kopier av digitale bilder du vil ha med og sjekk om de har høy oppløsning.
  • Bestem om du skal lage fotoboken din digitalt eller fysisk.
  • Bruk kreativiteten og lag fotoboken din.

Utstyr:

  • Bilder, digitalt eller fremkalt
  • Fotobok eller fotoservice/programvare til en digitalt fotobok
  • Valgfri: mønsterpapir, klistermerker, stempel, pynt