Fotografering er for deg som har lyst å lære hvordan du kan ta fine bilder med et kamera og hva du kan gjøre med disse bildene. Bildepresentasjon viser hvordan du kan vise bildene til andre.

Vi har laget følgende serier om fotografering og bilder: Fototeknikk, Fotografering, Bildebehandling og Bildepresentasjon. For å sette sammen et prosjekt om fotografering anbefaler vi å velge ett eller flere oppdrag fra alle serier. Hvis du søker på oppdrag tagget med «fotografen», ser du alle oppdrag i disse seriene.


Det er veldig populært å dele bilder på nett, enten på sosiale medier eller på en egen nettside. Men skal du dele bilder på internett er det viktig at du setter deg inn i regelverket om personopplysninger og om krav og innstillinger til appen du ønsker å bruke for å dele bildene.

Skal du dele portrettbilder av andre, må du ha spurt person/personer på bilde om du får lov å dele bildet, selv om du har tatt bildet selv. Dette gjelder også gruppebilder. Er det barn på bilde trenger du samtykke av foresatte. Under lenker kan du lese mer om regelverk om personopplysninger.

Det finnes flere populære sosiale apper som en kan bruke for å dele blant annet bilder med andre. Før du tar en app i bruk må du sjekke om appen har en aldergrense. Sjekk hvordan du kan dele bilder med enkeltpersoner eller en lukket gruppe dersom du ikke vil dele de med hele verden. Husk å bruke nettvett og digital dømmekraft på nett. Utforsk gjerne nettsiden Du bestemmer for å lære mer under lenken.

 

Fremgangsmåte:

  • Finn ut hvordan du kan dele bilder på den sosiale appen eller nettsiden du skal bruke
  • Husk å spørre om tillatelse før du legge ut bilder fra andre
  • Rediger bilder før du legger de ut dersom du har lyst til det
  • Legg ut bilder

Utstyr:

  • Bilder
  • Valgfri redigeringsverktøy
  • Konto til en sosial app eller egen nettside