Ein jaktdag skal ver ein spennande og praktisk introduksjon til storviltjakt. Vi veit at mange 4H-are dei siste åra har tatt jegerprøva, men at det er eit stort steg frå å ha bestått jegerprøva til å delta.

Jaktdagen er eit tiltak for å fremme jakt i praksis. Her vil deltakarane få moglegheitene til å sete på post med erfarne jegerar, eller bli med som «jagar». Er jaktlaget heldig og får utteljing, vil det også bli moglegheiter til delta på slakting etterpå.

Her kan du lese eit kort referat frå fyrste jaktdagen, som blei gjennomført lokalt av Vågbø 4H på Tingvoll:

Det gikk veldig fint – og var ei ordentlig fin oppleving.

Det var 6 4H-ere som ble med på jakt. Ei hadde skutt opp og fikk gå med gevær. Vi hadde med to erfarne jegere og de var i to grupper. Det ble snikjakt på lørdag. Da såg de en hjort, spor og hadde en fint tur. Hengte opp viltkamera og tok ned SDkort med bilder på. På kvelden ble det jakt i jakttårn. Anna Røttingsnes som hadde med gevær sikta leeeeeeeeeeenge på en kalv, men kolla hadde øremerke med nr og jegerinstruktøren ville vite nr på kolla først… og så ble det mørkt. Fokuset var så stort under jakta, at det dessverre ble glømt å ta bilder.

Vi fikk prata litt om jakt – hvorfor jakt mm rundt bålet. Lagde hjortegryte med sopp som vi plukka sammen en soppekspert i nabolaget. Og grilla eple i folie til dessert. Sulten gjeng.

Noen var med på stell av lær – og så kløvde vi med kløvsal på hest.

Og – 3 4Here ble med på overnatting i hengekøye. Det ble bacon og kokt egg i melkekartong til frokost.