Silje Stadheim:

Bilde av dame

Silje er klubbrådgjevar i Fjellrosa 4H på Hellesylt. Ho er verkeleg primus motor! Ho står på for alle store og små! Ho er veldig flink til inkludering, ho er positiv, får til masse aktivitetar, sprer livsglede og kjærleik til naturen rundt oss! Ho ordnar mange opne arrangement og har no i 2 år arrangert aktivitetsveke for alle barn mellom 10-18 år i Stranda, gratis for alle å vere med. Silje har og vor med å starte opp ny 4H klubb på stranda, og ho set i Fylkesstyre for 4H Møre og Romsdal.

 

Fire kjappe:

Korleis kom du inn i 4H?  

Eg blei spurt om å vere klubbrådgjevar i Fjellrosa 4h, klubben skulle leggast ned og berre fortsette til i nokon år til dei som snart skulle få plaketten var ferdig. Eg var interessert i å vere klubbrådgjevar med den betingelsen at vi skulle ta inn nye medlemmar og slik blei det. 

 

Kva er det viktigaste med 4H? 

Det viktigaste med 4H er det sosiale som skjer i klubben, på fylket og i landet. Her er alle velkomne og kan vere seg sjølv. 

 

Kva er ditt beste 4H minne? 

Mitt beste 4H minne er den fyrste gong vi reiste på leir og eg vart slått i bakken over kor flott 4h er også på leir. Den første gong vi hadde aktivitetsdag med flyktningar gjorde også inntrykk. 

 

 

Kva er den beste juletradisjonen du har?  

Min beste juletradisjon er Askepott på julaftan.

 


Jonny Fostervold:

Mann på berg

Jonny har vor klubbrådgjevar i mange år. Og har vor primusmotor for oppbygginga av den flotte gamma og uteområde til Klurtolla. Han har og vor leiar på storleir i årevis, og har kjempekontakt med ungdommane.

Fire kjappe:

Korleis kom du inn i 4H?                                                                                                                                                           

Hadde unger som gikk i 4H, og ble spurt om jeg kunne tenke meg å bli rådgiver, det takket jeg ja til og har vært rådgiver siden 2003.  

 

Kva er det viktigaste med 4H? 

At man ikke skaper vinnere og tapere, 4H er for alle barn/ ungdommer . Religiøst og politisk nøytralt. Og at mottoet er lære ved å gjøre.  

 

Kva er ditt beste 4H minne? 

Ååå etter over 20 fylkesleirer og nesten alle storleirer siden 2007 så er dette et vanskelig spørsmål. Pluss alle flotte dager klubben har hatt på egen naturmøteplass.  Må kansje si Finland 2015,et voldsomt regnvær og vind, der Møre og Romsdals gjengen satte opp igjen telt som blåste overende på natta, og ingen av telta var fra oss. Har alltid med ekstra store teltplugger, å di kom godt med. Tror vi satte opp igjen en 8-10 telt. Fikk masse takk og ros for innsatsen der, Møre og Romsdal.

 

Kva er den beste juletradisjonen du har?  

At familien er samlet, det er veldig viktig for meg. Barn og barnebarn.

 


June Fostervold:

Dame utfor gamme

June Fostervold har vor klubbrådgjevar i Klurtolla 4H i ein årrekke. Ho har eit stort engasjement, mange gode prosjekter, arbeidsvilje og har utruleg god kontakt med ungdommen. Ho har og vor med på Landsleir/Nordiskleir som leiar i mange år.

Fire kjappe:

Korleis kom du inn i 4H?

Jeg kom inn i 4H når ungene ble gamle nok til å være med i 1997-98. Siden da har jeg vært aktiv i denne flotte organisasjonen, først som mor, startet som rådgiver i 2005 og er fortsatt aktiv. 

 

Kva er det viktigaste med 4H? 

Det viktigste med 4H er at det er en organisasjon som er åpen for alle, den skaper hverken vinnere eller tapere.
4H skaper og utvikler barn og ungdom til å bli samfunnsengasjerte og utvikler et flott samhold der jeg opplever at barn og ungdom uansett alder har det gøy sammen.
Mottoet "å lære ved å gjøre" gjør at medlemmene blir selvstendige og har flotte opplevelser og minner hvor de ser at de lykkes i det de gjør. Må også nevne leirene som gir medlemmene nye venner på tvers av klubber/ fylker og land, der de også lærer mye av hverandre.

 

 

Kva er ditt beste 4H minne? 

Etter over 20 fylkesleire og nesten alle storleire siden 2007 samt alle aktiviteter i egen klubb er det utallige flotte minner jeg har fått.
Et av de beste minnene jeg har er da vi hadde vinterovernatting i egen klubb på fjellet i, overnatting i militære telt med vedovn.. Det var veldig kaldt og mørkt så vi fant ut at vi måtte lyse opp litt rundt oss. Vi trappet opp et 4H merke i fjellsiden ved leirplassen. Den ble ca 50 meter i lengde og vi plasserte kubbelys i tallet og bokstaven og fikk et gigantisk lysende 4H merke i fjellsiden. Neste morgen var det fortsatt noen lys som brant. På denne turen laget vi også softis i snø. Mange kjempefornøyde medlemmer som var med på turen.

 

Kva er den beste juletradisjonen du har?  

Beste juletradisjonen jeg har er å samle familien i julen.
Klubben har også en fin juletradisjon hvor vi har juleverksted med nissegrøt og nissekostymer
.  

 


Tove Cathrine Kvamme:

bilde av dame

Tove har vor klubbrådgjevar i Tareholmen 4H på Kvamsøya sidan 2008. Ho har lagt ned ein stor jobb for barn og unge på øya. Klubben har hatt mykje kjekk aktivitet, som ho har vor tilretteleggjar for. Tove har og vor aktiv på mange fylkesarrangement. Ho er alltid positiv og hjelpsam og sprer sitt gode humør.

 

Fire kjappe:

Korleis kom du inn i 4H?  

Eg starta som  ivrig mor  når eldstemann var gammal nok til å vere med i 4H. Vart klubbrådgjevar i 2008, og har vore det sidan.

 

Kva er det viktigaste med 4H? 

Det viktigaste med 4H er at her er ingen vinnar eller tapar, her kan alle vere med på like vilkår. Og så må eg trekke fram det utruleg fine samhaldet og venskapen som er blant 4H-arar over heile landet.

 

Kva er ditt beste 4H minne? 

Mitt beste 4H-minne må vere når klubben min, Tareholmen 4h, arrangerte fylkesleir her ute og vi dobla innbyggjartalet på øya vår. Ein fantastisk opplevelse og erfaring.

 

Kva er den beste juletradisjonen du har?  

Min beste juletradisjon er julefrukosten 1.juledag heime hos mamma med alle i familien samla.


Fjellrosa 4H:

ei gruppe med barn

 

Fjellrosa 4H held til på Hellesylt. Det er ein aktiv klubb med totalt 27 medlemmar.

Ein klubb og klubbrådgjevarar som har eit stort hjarte for bygda si og alle barn og unge som bur der, ikkje berre sine eigne medlemmar. Ein klubb som har mykje aktivitetar som er tilgjengeleg for alle, og som driv inkluderingsarbeid i stor stil. Ein klubb som er hjelpsam med andre 4H-klubbar i området.I 2022 har dei blant anna arrangert nissefest, skidag, blåtur, tur til Nave Hjortefarm, grafittikurs,glassmåling, gocart,familiedag og regionsamling. 

 

Eit anna flott arrangement dei har hatt er «Aktivitetsveke» her litt frå årsmeldinga om dette arrangementet:

Fjellrosa 4H arrangerte aktivitetsveke i sommar og. Vi starta med overnatting på Ljøen. Her leika vi, laga kvelds og spelte. Det var fint ver i starten så starta det å regne, men alle sov under tak så det gjekk bra. Tysdag var det kajakkpadling til Ljøkaia, her fekk vi god lunsj før vi padla tilbake.

Onsdag var vi først på tre klatring i Åsen, ein veldig fin dag med varmt vær. Vi åt pastasalat i skogen og når vi var ferdige her bar det videre til to dagers overnatting i Moldskreddalen. I Moldskreddalen var det og veldig fint ver så vi bada i elva, nokon laga spa av ulike gjørmegroper og vi leika og laga mat. Dagen etter gjekk vi tur til Fagredalsvatnet og fiska og når vi kom ned igjen bada vi og laga middag. Den tredje dagen rydda vi saman alt utstyret, gjekk manngard og rakk litt meir bading før vi reiste heim. Veldig kjekk veke sponsa av Gjensidigestiftelsen. Den var open for barn mellom 10 – 18 år og det var stort sett fullt på alle arrangement.