Alle må legge inn avtaler med foreldre/foresatte og eventuelt de man skal samarbeide med i prosjektet:

  • Avtale med foreldre/foresatte: Denne avtalen skal bekrefte prosjektvalget ditt og fortelle hva du skal gjøre og hva dine foresatte skal bidra med. Tenk gjennom hvem hvordan de kan hjelpe deg, hvordan du skal skaffe det du trenger, samt når og hvor du skal jobbe med prosjektet.
     
  • Avtale med andre: Hvis du skal gjennomføre prosjektet sammen med andre 4H-ere, eller har en egen prosjektveileder som skal hjelpe deg med prosjektet underveis, eller skal låne/leie utstyr av noen, bør du også skrive en avtale med disse. Denne avtalen må inneholde hva de skal bidra med og hva du skal gjøre i gjengjeld.
     
Hvordan skrive avtale i 4H-prosjektet?
Avtale med:Eksempel på avtale
Foreldre/foresatteJeg, Ola Nordmann, skal gjennomføre prosjektet baking. Vi har blitt enige om at pappa hjelper å betale for ingrediensene jeg trenger til oppskriftene, mot at jeg vasker opp på kjøkkenet etter meg og hjelper til med husarbeid en gang i uka.
Gruppemedlemmer som samarbeider om prosjektetVi, Kari Nordmann og Nils Johansen, skal gjennomføre prosjektet baking sammen. Vi har blitt enige om at Kari kjøper inn ingrediensene til de første tre oppdragene, mens Nils kjøper inn ingrediensene til de siste tre oppdragene.
Andre samarbeidspartnere (for eksempel prosjektveileder)Vi, Viken 4H, har avtalt å få hjelp av baker Alf Hansen, som skal lære oss å bake syv slag til jul fordelt på tre klubbmøter. Til gjengjeld inviterer vi Alf og familien hans til høstfesten vår.

Fortsatt usikker på hvordan avtalen skal se ut? Spør en klubbrådgiver!

 

NB! Hvis klubbrådgiver krever underskrift på avtalene deres, kan dere fylle ut de vedlagte avtalene (se lenker nederst), skrive under, og levere til klubbrådgiver på et klubbmøte. Dette kommer imidlertid i tillegg til de digitale avtalene som må legges inn på prosjektplattformen. Underskrift er nemlig ikke et krav fra 4H Norge – så hør med klubbrådgiver om hvordan dere gjør det i klubben deres!