Kort om arrangementet:

Det er på tide med fylkesleir att! På fylkesleiren skal vi ha det kjekt saman! Vi skal bli kjent med kvarandre, ha kjekke aktivitetar, kul underhaldning og ikkje minst blir det SOFA-is!!  

I år vert teltleiren på GRUS! Det betyr at ein må ha gode teltpluggar. Det er lurt å ha ein presenning under teltduken, og skal du ha med deg luftmadrass er det lurt å ha eit lag under for å unngå at den seier «poff». 

Vi ynskjer i år òg ekstra velkommen til 4H-arar frå Hordaland som er invitert til leiren vår fordi dei arrangerer landsleir for oss! 

Vi skal vere saman frå torsdag til sundag. Torsdag skal vi blir kjent med kvarandre, få øve litt på førstehjelp og på branntryggleik. Det vert skikkeleg leirbål på kvelden og SOFA held miljøtorgkiosken open for oss! Leirsjefar i år vert Nikoline Hylland Fitje og Kari Storøy.

Fredag er det turdag! I påmeldinga vèl du ein tur og vi brukar ca. halve dagen på dette. Ein kan velje mellom ein lett, middels og krevjande tur. Resten av dagen vert brukt til ulike turneringar i volleyball og tautrekking. På kvelden er miljøtorget opent, og scena vert open for dei som vil ta ein trall eller vise ein dans med meir! 

På laurdag vert det aktivitetsdag! Du vèl ein aktivitet i påmeldinga og er på den ca. halve dagen. Etter lunsj og tunmøte går vi samla ned til Langelandsvatnet for SUP-brett-turnering og bading. Aspirantleiren startar på laurdag, og på kvelden vert det temakveld i miljøtorget! Årets tema er «Langt tilbake på Langeland» - her er det fritt fram til tolking. Premie til årets beste kostyme vert gitt ut! 

Sundag skal det vere finalar og premieutdeling før vi seier «ha det bra» og reiser heimatt. 

Stad:

Vår flotte, gode leir skal i år vere på Skisenteret på Langeland! Det er fleire ulike klubbar frå Sunnfjord som har gått saman for å arrangere leiren i år. Desse er; Den grøne riddar 4H, Skogkløver 4H, Framsyn 4H, Steintøff 4H, Standal 4H og Nausta 4H. 

Program:

Programmet ser slik ut no, men det kan komme små endringar etter som leiren nærmar seg endå meir! 

Torsdag 8. august
14:00Velkomen til leir. Vi bygger tun
17:00Offisiell opning av leiren
17:30Middag
18:30Tunsamling - velje 2 tunsjefar
19:00Leiar- og tunsjefsamling
19:00Eksteriørdømming
20:00Branninformasjon og fyrstehjelp
20:30Bli kjent
21:00Miljøtorget opnar
21:00Kveldsmat vert sett fram
22:00Allsong ved bålet
22:30Leirkontoret stenger
23.00Stille i teltgropa
00.00Miljøtorget stenger
Fredag 9. august
07:30Vekking
08:00Frukost / Leirkontoret opnar
09:00Morgonsamling
09:30Fjellturar
14:00Volleyballturnering
17:00Middag
18:00Tunsjefsamling
18:30Tunsamling
19:00Miljøtorget opnar
20:00Open scene
21:00Kveldsmat vert sett fram
22:00Leiarsamling
22.30Leirkontoret stenger
23.00Stille i teltgropa
01.00Miljøtorget stenger
Laurdag 10. august
07:30Vekking og frukost
08:00Leirkontoret opnar
08:30Morgonsamling
08:45Avreise til aktivitetar
09:30Aktivitetar
12:00Aspirantinnrykk
13:00 Aspirantaktivitet
13:30Retur frå aktivitetar
15:00Vi går til Langelandsvatnet
16:00Sup-brett-konkurranse
18:00Vi returnerer til leirområdet
18:30Middag
20:00Miljøtorget opnar
20:00Temakveld startar: "Langt tilbake på Langeland"
22:00Kåring av beste kostyme
22:30Leirkontoret stenger
00:00Stille i teltgropa
03:00Miljøtorget stenger
Sundag 11. august
08:00Vekking
08:30Frukost
09:00Leirkontoret opnar
09:30Morgonsamling
09:45Rydding og pakking
11:00Finale i volleyball og tautrekking
12:30Premieutdeling og avslutning ved scena

 

Aktivitetar:

Fredag er det turdag og du kan velje mellom:
Lett turVi går eit stykke opp i bakkane og finn eit grindabygg der vi leikar og har det moro.
Middels turTuren går til Gjøsetstølen. Det er ein 2 timars tur til ein vakker stølsplass med vatn der vi kan bade, slappe av og nyte nistepakka.
Krevjande turHer får du kome opp i høgda. Vi går frå Skilbrei, oppover fjellsida og skal til Klungeren. Ei flott utsikt på toppen ved varden. Turen tek 4 timar. 

 

Laurdag er det aktivitetsdag og du kan velje mellom:
TradisjonsbakstEr du glad i å bake? Har du smakt natronkaker, og ete flatbrød til middagen? Dette er noko av favorittane våre, og om du likar dette så er dette kurset for deg! Her vil du lære korleis du lagar smakfulle natronkaker og ekte heimelaga flatbrød.
FolkedansEr du danseglad? Her kan du prøve både ringdans, gruppedans og pardans. Du får lære både tretur og seksmannsril = turdans. Vi dansar reinlender, polka og vals = runddans, og i tillegg springar og halling = bygdedans. Kanskje freistar det å lære litt halling-sprett eller har du lyst til å lære å spøte, træ nåla og sparke hatt?
GardsbesøkBli med til Helene og møt kosejenta Bella, mammadalten Tara og den tøffaste Milla. Her er 12 herlege geiter som elskar å få besøk. I tillegg kan de helse på hanane Henn og Svart Onyxx med sine 16 fine frøkner. Det blir høve til ein traktortur, der vi kan få sjå kyr på beite og 3 turglade ender. Kanskje vi rekk helse på nokre sauer hos naboen?
SkytingDette er kurset for dei som vil prøve seg å treffe blink. Bli med Gaular skyttarlag på Sande stadion.
GeriljabroderiLikar du å sy og brodere og vil prøve ut noko artig og nytt? Då er dette kurset perfekt! Her får du vere kreativ og lærer å brodere morsomme tekstar på eit tøystykke. Vi rammar det inn og du kan pynte litt i huset.
BoblefotballHar du lyst å prøve å spele fotball, medan du er inni ei boble? Dette er moro, lite knall men mange fall! Vi spelar turnering med 4 lag.
SpikkingBli med på spikkekurs! På dette kurset får du utfolde deg med kniv og øks og lære deg både ulike spikketeknikkar og om sikkerheit. Vi brukar heilt ferske emner, som vert henta i nærområdet, og lagar «ring på pinne»-spel og smørkniv. Du treng ikkje noko kunnskap om spikking på førehand.
Disc golfHar du konkurranseinstinkt? Har du kasta frisbee? Eller kunne du tenkt deg å prøve eit annleis golfspel? Framsyn 4H inviterer til gøyal disc golf. Bli med å kaste frisbee for å treffe korga.
Alumnaktivitet: GokartEr du alumn eller plakettmottakar? Då er dette aktiviteten for deg! Bli med SOFA på ein fartsfyllt dag i Kråkenesmarka der du kan køyre om kapp med både noverande og kommande alumnar.

Praktisk informasjon:

Du kan delta på fylkesleir dersom du fyller 12 år eller er eldre i år! Dvs. dei som er født i 2012 eller tidlegare. 

Det er viktig at du i påmeldinga gir beskjed om eventuelle allergiar eller noko anna du vil trenge under leiren!  

Leiren er på grus! Hugs godt liggeunderlag og gode teltpluggar. 

Leiren skal vere i høgda, og då er det lurt med gode klede til kveldane.

Aspirantleir:

Er du aspirant og ikkje gamal nok til å vere med på heile leiren, kan du vere med på aspirantleir! Aspirantleir startar laurdag klokka 12 og er ferdig når heile fylkesleiren er ferdig. Aspirantane frå dei ulike klubbane må ha med seg ein eigen vaksenleiar. Naboklubbar kan samarbeide om vaksenleiar for aspirantane!  

Aktivitet for aspirantar: Lage din eigen “rek-ved” båt med segl, og pinnebrød på bål.  

Aspirantaktvitet

Det vil seie at aspirantane har eigen aktivitet, og blir med resten av leiren på det som skjer elles. Påmelding aspirantleir

 Det kostar 400kr for aspirantleir.  

Påmelding for deltakarar:

For vanleg deltakar kostar leiren 950kr. Dersom ein familie sender fleire søsken så kostar det første barnet 950kr, og så vil søskenpris vere 850kr.  

Fristen for å melde seg på leir er 15. juli.

Påmeldinga er bindande. Det vil seie at dersom ein ikkje kan kome på leir etter at ein har meldt seg på må ein fortsatt betale. Unntaket er om ein vert sjuk og ein kan vise fram attest frå lege. Dersom ein ikkje kan kome på leir eller vert sjuk må ein gi beskjed til 4H Sogn og Fjordane på mail sfj@4h.no eller telefon til Helene: 95 18 04 09.  

Lenke til rettleiing for innlogging i medlemsregistret 

Påmelding for vaksenleiarar, alumnar og arrangørar:

4H-klubbane har ansvar for å sende 1 vaksenleiar per 15 deltakar frå klubben sin. Dersom naboklubbar ynskjer det kan dei samarbeide om vaksenleiarar. Som vaksenleiar har du ansvar for medlemmane frå klubben din. Du får òg hjelpe arrangørklubben med enkle dugnadsoppgåver. Dette er ei flott moglegheit til å bli kjent med fleire vaksne og frivillige i 4H.  

Som vaksenleiar betalar du 0kr for å vere med på leiren. 

Dersom du som vaksenleiar har barn som må vere med, og er under deltakaralder, så betalar barnet 500kr for å vere med på heile leiren! 

Er du vaksenleiar, og manglar medlemsnummer i 4H kan du melde deg på i dette skjemaet

Er du alumn har vi eit supert tilbod til deg i år! Melder du deg som nattevakt får du 50kr prisreduksjon per natt du tek (vakta varer ikkje heile natta, men nokre timar). Ordinær påmeldingspris for alumnar er 500kr.

Informasjon til 4H-arane frå Hordaland:

Bussen frå Bergen til Førde stoppar like nedanfor leirområdet.

Nor-way sin fjordekspress reiser frå Bergen busstasjon kl 10:00 og er på Langeland kl 13:12.  Det vil då vere mogleg å setje opp telt før registrering for dykk som kjem med buss.

Spørsmål?

Har du nokon spørsmål om leiren?  

Ta kontakt med:

4H-kontoret: Helene 95 18 04 09

Fylkesstyret: Inger-Margrethe 90 16 93 39

Arrangørkomiteen: Kristin Eineteig 95 94 16 99

 

VI GLER OSS TIL Å SJÅ DYKK ALLE PÅ LANGELAND :)