Quiz

I NRK-serien 113 møter vi ambulansearbeidarar og andre helsepersonell som har som yrke å redde liv. Ta quiz'en og sjekk om du veit kva du skal gjere om uhellet er ute.

Video om førstehjelp

Selda i Newton vil lære meir om førstehjelp, og får med seg ein ekspert som viser henne kva man skal gjere når man kommer først til eit ulykkesstad. Viktige tall i forbinding med livredning er 113, 30 og 2. Du finn videoen her

Vi har vore gjennom eit år med stort fokus på smittevern, og det å håndtera det på ein god måte. Tenk på alt vi har lært det siste året om smittevern! I 4H har vi fokus på beredskap og at vi er ein trygg organisasjon.

Ta gjerne ein titt på beredskap og sikkerhet i 4H  - der finn de beredskapsplan og tiltakskort som fortel kva som skal gjærast ved ulike typer hendelsar.

"Planen har til hensikt å redusere sannsynligheten for uønskede hendelser og kriser, skape trygghet og redegjøre for hva som skal gjøres og hvem som har ansvar for å gjøre hvilke oppgaver ift. sikkerhet og beredskap."

Når ulykken er ute

Den Norske Turisforening har ein fin artikkel; "Når ulykken er ute" - med tips om kva du kan gjere om ulykka er ute, og kva du må ha med deg på tur.