Visste du at 4H finnes i over 70 land? Da har selvfølgelig 4H et utvekslingsprogram, og 4H-familier i hele landet får mulighet for å være vertsfamilie for en internasjonal 4H-er!

I 2019 fikk familien Langodden en ekstra datter noen uker, da de var vertsfamilie til amerikanske Mickie. De ble vertsfamilie fordi de syntes det hørtes spennende ut og de ble ikke skuffet.

Kontakten mellom dem var svært god.
- Mickie var utrolig festlig og med en fin personlighet som viste interesse, og hun fant raskt sin plass i familien, sier familien. Mickie ble behandlet som en av dem, og deltok i familiens aktiviteter, inkludert fjellturer i nærområdet.

Om du har lyst på å bli kjent med en annen kultur, kan vi anbefale å være vertsfamilie neste sommer. Les mer om vertsfamilier.

S'mores

Vil du lage noe som amerikanske 4H-erer gjør når de er samlet rundt leirbålet? Da kan du lage S’mores. Da trenger du kjeks (f.eks Mariekjeks, Kornmo eller Digistive), marshmallows og melkesjokolade. Tre en marshmallow på en pinne og grill den gyllenbrun over bålet, den skal være myk inni. Den grilla marshmallowsen legger du på en kjeks og tar en bit sjokolade på toppen og avslutter med kjeks oppå der. La varmen fra marshmallowsen smelte sjokoladebiten litt før du nyter S’mores’n din.

Gratulerer med den globale 4H-dagen!

Jente ved bål i skogen. Lager smores