Gjerstad 4H ønsker å invitere alle juniorer og seniorer i Agder til fylkesleir på Fiane skole i Gjerstad kommune. Vi har mål om å få en kjempe bra leir sammen med dere! 
For å delta må du være mellom 12 og 18 år. (Født 2012-2006)

Det må være minst en leder over 18 år per 7.deltager

Oppmøte skjer torsdag 20.juni mellom 16:00 og 18:00. Ta kontakt hvis du kommer til Gjerstad med buss eller tog 

Avreise skjer søndag 23.juni klokken 13:00

Pris for leiren er 950 kr og 750 kr for søsken

Husk å registrere alt av allergier ved påmelding.

Alle deltakere må velge tre aktiviteter.  (Alle deltakere skal reise i den lille dyrehage) OBS! unntak ved valg av "plantefarging og sitteunderlag" 

Ved påmelding må deltaker og ledere legge inn størrelse de trenger på t-skjorter.

Kontaktinformasjon:

Leirsjef:

Anniken Håverstad

annikenhaverstad@gmail.com

948 38 086

4H Kontoret:

agder@4h.no

 

Aktiviteter:

- Den lille dyrehage

Alle deltakere skal få reise til den lille dyrehagen på fredagen. Den lille dyrehagen har en jungel fylt med aper, slanger, øgler, skilpadder, fugler og lemurer. Samtidig har de surikater, kenguruer, emuer og andre gårdsdyr. Det blir omvisning og mating av dyrene.  (Du får ikke reise hit om du velger aktiviteten "Plantefarging og sitteunderlag")

- Plantefarging og sitteunderlag (minimum alder 14 år)

Ved  valg av plantefarging av garn og sitteunderlag får du bruke naturen kreativt. Du vil få mulighet til å plukke ulike planter i nærområdet. Her får du teste og utforske hva slags farger dette skaper i et ullgarn. Videre skal dere få bruke dette til å lage sitteunderlag. Plantefarging av garn og sitteunderlag har begrensede plasser grunnet sikkerhet av aktiviteten. Det er også satt en nedre aldersgrense på 14 år. Dette er fordi deltakerne skal holde på med store gryter og varmt vann. For å holde oversikten og ivareta sikkerheten hos deltakere og instruktør er det satt disse reglene. 

- Tur til gapahuk

På tur til gapahuk får du reise sammen som gruppe inn i Gjerstad skauen. Her skal man få utforske og prøve seg på friluftsliv. Her vil man få mulighet ti å boltre seg i skogen og teste ulike overlevelsesstrategier og leke seg med utforskning. De skal også få teste kartkunnskaper. Turen er ikke lang (2,5 km), men skal forgå mange aktiviteter ved gapahuken. 

- Volleyball

Ved aktiviteten volleyball vil deltakerne lære grunnleggende ferdigheter som er bra i volleyball. Deltakeren skal få mulighet til å utvikle teknikk, strategi og ferdigheter. De skal også få spilt kamp og samarbeide på lag.

- Fisking

Ved valg av fisking vil man få mulighet til å fiske i Skorstølvannet. Det er en liten gåtur fra leirområdet. Denne aktiviteten krever at man har med egen fiskestang. Skulle dette bli vanskelig, ta kontakt med leirsjef Anniken Håverstad. Ved fisking skal man se på ulike fisketyper og prøve fiskelykken

- Fotografering

Fotografering lar deltakeren gå rundt i nærområdet og finne motiver for bildene. Noen motiver må de finne, og andre motiver er valgfritt. På denne aktiviteten må du enten ha med smarttelefon, eller kamera. Ta kontakt med leirsjef Anniken Håverstad om dette ikke er mulig. Aktiviteten skal la deltakerne fange fine øyeblikk og utforske hvordan man kan få fine og kreative bilder

- Fossevandring

Ved fossevandring skal deltakerne få utforske fossen og elva som renner like ved leirområdet. Her vil det foregå naturbingo og utforske hva man kan finne. Man kan oppdage dyreliv og natur litt annerledes enn man gjør ved de oppmerkede stiene. Her er det om å gjøre å bruke sansene man har.

- Kanopadling

Kanopadling tar med deltakerne til Skorstøl. Her får man oppleve naturen og ta en rolig tur. Det vil også skje oppgaver underveis. Deltakerne skal også få teste seg på teknikk og ferdigheter. Dette er en fin måte å oppleve naturen på en annerledes måte enn man vanligvis gjør. Du trenger ikke å ha erfaring fra tidligere for å delta på aktiviteten. Maks 20 stk 

- Snekring

Ved snekring skal man kunne få utforske å bruke verktøy på ulike måter. Det skal lages ulike produkter og man vil få prøve hele prosessen fra planlegging til sluttprodukt. Dette er en fin aktivitet for deg som ønsker å få forsøke å bruke verktøy eller for deg som ønsker å utvikle dine ferdigheter og kunnskaper

Voksenleder

Hver klubb må ha med minst en voksenleder per 7. medlem. De har ansvaret for 4H-erne under leiren, veileder dem og hjelper til som voksen og badevakt. De må også hjelpe til med noen praktiske ting under leiren. (Trengs ikke som nattevakter). Og det vil bli egne ledersamlinger hver kveld med info.