Årets fylkesleir vil bli avholdt torsdag 30.juni- søndag 3.juli på Lønset i Oppdal. Og temaet for leiren er "Æventyrbøgda".

På torsdag blir det blant anna åpning og innmarsj med presentasjon av klubbene fra scena. Vi oppfordrer alle klubbene til å lage banner og gjerne kle seg ut til temaet Æventyrbøgda. Fredag og lørdag blir det turer og aktiviteter, du kan velge mellom topptur, klatring, kanopadling, produksjon av bjørkehjerter, kort tur med bade og fiskemulighet, tvekamp og zipline, spikking, korsang, rafting, volleyball og samhandlignsløype. Søndag blir det tunkonkurranse før hjemreise.

 

Det blir også volleyballturnering, miljøtorg i «Dovregubbens hall» og mye mer!

Det er plass til maksimalt 380 deltagere på leiren (pluss ledere) – så her blir det første mann til mølla. De ulike aktivitetene kan også bli fulle, så det er lurt å melde seg på fort.

 

Påmeldinga åpner lørdag 19. mars kl 18:00!  
NB! Vi gjør oppmerksom på at du SKAL velge tur/aktivitet både fredag og lørdag, og du kan KUN melde deg på EN aktivitet med egenandel, og du kan heller ikke ha samme aktivitet begge dager. (da vil det bli muligheter for flere å bli med!) Hvis noen mot formodning velger å ikke følge disse oppfordringene vil vi ta oss friheten å flytte på en av aktivitetene dine.


Leirområdet
Leirområdet ligger på Lønset, ca 2 mil vest for Oppdal sentrum langs RV 70 mot Sunndalsøra. Teltleiren ligger ved elva Vindøla, og ei gangbru leder over til Lønset oppvekstsenter og samfunnshus der det blir miljøtorg, kiosk, scene og leirkontor. Lønset og Oppdal kan by på mange spennende opplevelser og vi har blant annet inngått samarbeid med «Opplev Oppdal» for å kunne tilby spennende aktiviteter. Det er også mange flotte turmuligheter rundt leirområdet på Lønset, og vi håper å kunne tilby en eventyrlig leir i æventyrbøgda Oppdal!


Turer og aktiviteter
NB! Voksenledere skal ikke melde seg på aktivitet, velg "Jeg er voksenleder"


Topptur Håggåberget 1021 moh
2,8 km en vei, bratt, 500 meter stigning, ca 1,5 time hver vei. Vi starter fra leiren og går rett opp lia. Fra varden på toppen er det fin utsikt utover tre dalfører, Dindalen, Sunndalen og Storlidalen. Lunsjpause underveis, ta med matpakke. Mulig å fylle på vann under turen. Er det varm kan dere ta en dukkert i et lite tjern. Ta på gode sko.

Klatring Ishoel - FULLT
Kort kjøretur til klatrefeltet. Her henger vi opp flere tau så dere får prøve og klatre ulike ruter. Klatring utfordrer både høydeskrekk, styrke og bevegelighet. Det er viktig å ha på seg bevegelige klær. Ta gjerne med eget utstyr (sele og klatresko) hvis dere har. Husk å ta med mat og drikke. Det må singeres egenerklæring for aktiviteten, den må signeres av foresatte dersom du er under 18 å. Skjema sendes til de påmeldte etter påmeldingsfristen har utløpt.

 

Ångardsvatnet
Vi kjører buss ca 15 km innover i Storlidalen til stranda ved Ångardsvatnet. Informasjon om båtvett. Bading, kano og fiske. Ta med matpakke og drikke, det blir bålpanne og mulighet for å grille brødskivene.. Hvis du vil fiske, ta med eget fiskeutstyr.

Heksagon
Heksagon er klubbhuset Viking 4H har bygget selv og ligger i leirområdet. Her blir det aktiviteter for de som ikke kan/har lyst til å gå på tur eller reise langt. Vi skal lage bjørkehjerter av kvister. Det også blir mulighet for kubb, badminton og brettspill. Ta med matpakke og drikke, det blir bålpanne og mulighet for å grille brødskivene.

Sætervasskogen
2,2 km en vei i lett terreng, ca 1 time hver vei. Vi starter turen fra leiren og går til en stor gapahuk ved elva, her blir det mulig med en dukkert. Hvis du vil fiske, ta med eget fiskeutstyr. Ta med matpakke og drikke, det blir bålpanne og mulighet for å grille brødskivene..

 

Tvekamp og det sagnomsuste Vengavollspranget zipline.
Tvekamp, en sosial og engasjerende aktivitet. En rundløype med ulike oppgaver som skal løses som lag. Opplegget inkluderer blant annet øksekast, labyrinten, pil og bue og er ledet av guider fra Opplev Oppdal. Underveis blir det et luftig svev i det sagnomsuste Vengavollspranget. 140 meter lang taubane hele 30 meter over elvejuvet. Alle får klatresele, sikkerhetsutstyr og undervisning før og underveis i turen av guider. Pause til matpakke underveis, ta med drikke. Må være over 110 høy, og komme seg frem langs skogssti og klare å gå trapp opp til startpunktet på ZIP line. Ta på klær etter vær som er gode å bevege seg i. Buss 30 min hver vei.
Egenandel: kr 300,-.
Det må signeres egenerklæring for aktiviteten, den må signeres av foresatte dersom du er under 18 år. Skjema sendes til de påmeldte etter påmeldingsfristen har utløpt.


Spikking
Bli med Imre og Martin på spikkekurs. De har gått skole i treskjæring, og spikker troll, prinsesser og mye mer … Dette er en gammel tradisjon og kniven er vårt eldste verktøy. Dette vil bli noen gøyale og lærerike timer.

 

Korsang 🎶🎼 - AVLYST
Sosial og morsom aktivitet for alle som er glad i sang og musikk. To sangglade damer på gitar og piano står klar til å lære bort sanger dere kjenner fra før og sanger dere ikke kjenner fra før. Det kan synges både tostemt og i kano. Høyt og lavt. Få fart på stemmebåndene og meld dere på.

Rafting i eventyrlige Driva.
Turen starter med rolige stryk, de største strykene kommer i slutten av turen. Flott naturopplevelse og mestringsfølelse. Muligheter for hopping fra klippe hvis vannføringen tillater det. Jumprock er en populær klippe som gir sug i magen. Minimums høyde er 116 cm, aldersgrense 12 år. Ikke mulighet med lunsj før etter turen. Møt opp med det du ønsker å ha på under våtdrakten f.eks. ullundertøy/ badetøy, ullsokker og joggesko som tåler å bli våt. Du får låne våtdrakt på stedet. Ha med tørt hel-skift/ sko til etter raftingen. Buss 30 min hver vei Egenandel: kr 300,-.
Det må signeres egenerklæring for aktiviteten, den må signeres av foresatte dersom du er under 18 år. Skjema sendes til de påmeldte etter påmeldingsfristen har utløpt.

 

Volleyball
Her får du spille 4H’s eget ballspill. I løpet av kurset vil du bli flinkere til å forstå spillet, lære teknikk, regler for kamp og ikke minst få mye spilletid. Kurset tilpasses nivået til deltakerne, så alle kan bli med uansett forkunnskaper. Passer for: alle.

Samhandlingsløypa: ha det gøy, bli bedre kjent med deg selv og resten av gruppa
Du blir en del av en gruppe på 15. Dere skal sammen hjelpe hverandre med å løse ulike oppgaver. Dere får bruk for alle slags egenskaper (styrke, logisk sans, hukommelse, strategi, samarbeid, smidighet for å nevne noe). Målet er at gruppa samlet kommer seg positivt gjennom utfordringene. Z-wire, edderkoppnettet, blindfold, minerydding, kuler og rør, fallet, veggen, sumpen, A-en, måneferd og memory er noen av utfordringene. Hensikten er å ha det gøy og bli kjent med hverandre – kanskje få nye venner?
Passer for: alle over 13 år med normal helse (noe tilpassing er mulig ved behov). Ta på klær etter vær som er gode å bevege seg i. 30 min med buss.


 

Mer informasjon om volleyballturnering, innmarsj, tun, kveldsaktiviteter, program, leirregler, huskeliste, t-skjorte og tøymerke, praktiske opplysninger, mat etc, se vedlagte invitasjon!

 

 

Vi ønsker velkommen til Fylkesleir!

Hilsen arrangørklubbene Villmarken, Viking og Fremad 4H.