Fossegrimen 4H og 4H Østfold inviterer til Fylkesleir 2023 på Bjørnstad Camping i Rakkestad. 

Telt og lavvoer samles i tun for hver enkelt klubb. På området finner du servicebygg med toalett og dusj. Miljøtorget vil være samlingsplassen når du har tid til overs, vil henge med venner, treffe nye venner, høre musikk, snakke med voksne eller handle i kiosken.

4H-ere i Østfold som er 12-18 år (født 2011 eller tidligere) er velkommen på fylkesleir!

Påmelding åpner 05.05.23

Følg leiren i sosiale medier: 
- https://www.facebook.com/profile.php?id=100089756416623
- https://www.instagram.com/4hleir_rakkestad/
- https://www.tiktok.com/@4hleir_rakkestad
 

I Bergenhuskrysset (der riksvei 22 passerer avkjøringen til Rakkestad sentrum) tar du av mot Halden. Følg riksvei 220 i ca. 2 km, der står det skilt til Bjørnstad camping. Ta av inn grusveien (på venstre side hvis du kommer fra Rakkestad, på høyre side hvis du kommer fra Halden), følg den til du er framme ved leirplassen.


Program
- Fredag: frammøte og rigging av leirplassen, bli kjent, middag, ro i leiren

- Lørdag: flaggheis, frokost, valgfrie aktiviteter på formiddagen, middag, volleyballturnering Landkredittcup på ettermiddag/tidlig kveld, nattkino, ro i leiren

- Søndag: flaggheis, frokost, finaler volleyball, lunsj, nedrigging og rydding, hjemreise

Ta med eget service til bruk gjennom helgen: asjett, kopp, kniv/skje/gaffel! Ta med egen navnet drikkeflaske. Det vil bli mulighet for å fylle den på leirplassen.

Hver klubb må stille med minimum én klubbrådgiver/voksen som overnatter sammen med deltagerne pr 10 deltagere. Klubbrådgiverne/voksne må påregne å hjelpe til under leiren.


Aktiviteter
Aktivitetene skjer lørdag kl. 09.30 – 14.00 med innlagt lunsj kl. 11.30 – 12.00

Aktivitetene 1 – 4 (smi, snekre, perle og bueskyting) foregår på leirområdet i to puljer, kl. 09.30 – 11.30 og 12.00 – 14.00. Hvis du melder deg på disse aktivitetene, rekker du å være med på to ulike aktiviteter i løpet tiden som er satt av.

Aktivitetene 5 – 6 (lage ola-bil og akvarellmaling) foregår på leirområdet, men tar lenger tid enn aktivitet 1 – 4. Hvis du melder deg på en av disse aktivitetene, rekker du å være med på én aktivitet i løpet av tiden som er satt av.

Aktivitetene 7 – 8 (kanopadling og padel) foregår andre steder i Rakkestad og det går med noe tid til å reise. Du rekker derfor å være med på én aktivitet hvis du velger en av disse.

Velg tre aktiviteter, i prioritert rekkefølge. Vi skal gjøre vårt beste for at du får oppfylt 1.ønsket ditt, men det kan bli fullt på noen aktiviteter. Da gjelder førstemann-til-mølla…

1) Smi
I smia hos Lars lærer du deg å smi. Du lager en krok som du kan ha med deg som et minne fra leiren.

2) Snekre
I snekkerverkstedet skal du lage din egen stol. Dette er en ekte leirstol, perfekt til å sitte på i og utenfor teltet.

3) Perle
Her kan du bruke all din kreativitet og perle smykker, armbånd, ringer, øredobber eller annet du har lyst til å lage. Det er bare fantasien som stopper deg.

4) Bueskyting
På denne aktiviteten får du instruksjon og veiledning i ekte pil og bue-skyting. Treffer du blinken, tro?

5) Lage Ola-bil
Her lager du en egen Ola-bil sammen med to-tre andre. Senere på dagen blir det Olabil-race. Husk å ta med sykkehjelm hvis du skal være med på denne aktiviteten.

6) Akvarellmaling
Du lærer enkel maleteknikk og lager ditt eget bilde.

7) Kanopadling – her er det begrenset antall med plasser. Førstemann-til-mølla gjelder.
Denne aktiviteten skjer i Ertevannet, et vakkert innlandsvann ca. 15 minutters kjøring fra leirplassen. I Ertevannet ligger Strandøya. Der går vi i land, spiser niste og slapper av før ny runde med padling.

8) Padelspill – her er det begrenset antall med plasser. Førstemann-til-mølla gjelder.

Er du av den sportsinteresserte typen? Da er padel tingen for deg. Vi tar turen til padelhallen i Rakkestad. Der stiller Family Sport Club opp med instruktører og hjelper oss med en americano-turnering. Du trenger ingen forkunnskaper, men bør være sterk nok til å kunne håndtere en racket, spille en tennisball over nettet og ta imot ballen på retur.


LANDKREDITTCUP - volleyballturnering

Volleyballturneringen arrangeres lørdag ettermiddag/kveld med finaler søndag formiddag. Dere melder på lag når dere ankommer leiren, senest fredag kveld kl. 21.00.

Til påmelding LBC trenger dere følgende:

Antall lag på juniornivå og seniornivå – husk klubbnavn og evt. navn på laget
lagleder med telefonnummer - tenk over om dere kan stille med dommer(e) 
Det er mikslag med jenter og gutter på samme lag.

Premie: vandrepokal i begge klasser + individuell premie til vinnerlaget


Alle må ved påmelding godkjenne / ikke godkjenne:

a) sitte på i privat bil til og fra aktiviteter (gjelder for aktivitet 7 og 8)
b) bli tatt bilde av og publisert på sosiale medier (?) – må kanskje spesifisere hvor?